Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: [ pozostale] Jak z walorami praktycznymi w e38+730dvs.740d N

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Cytat Zamieszczone przez wiku
    Saillupus a ty chciałes chyba kupić auto od maćka, jestem więc ciekawy jak chciałes dojezdźać do tych jachtów po wyboistych drogach autem obniżonym na prawie maksa.?
    No i dlatego nie kupił :P

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Apropo przebiegu to jechałem ostatnio autkiem znajomego, ori 80tyś a zawieszenia to juz praktycznie nie ma, coś przy silniku tez nie do końca jak powinno, sprzęgło chodzi jak w Polonezie ehh ja mam 230tyś i nic.... dodam że to autko jako nowe kosztowało coś ok 100tyś i ma 4 lata.... Wiec przebieg to ostatnia rzecz jaka powinna decydowac o zakupie auta..

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez BOSS

Diesel w niemczech i 120tkm- :D jak lubisz kupowac zludzenia to powodzenia... ;D
    Lepiej juz kupic auto z 400tkm przebiegu i ORYGINALNA ksiazka servisowa jak 120 i watpliwa historia ;)
    Jak ktos zna sie na rzeczy to nie ma szans na weryfikacje przebiegu
    A co ma do rzeczy książka czy też nieznana przeszłość - LICZY SIĘ STAN AKTUALNY a z resztą to do wróżki...

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Apropo przebiegu to jechałem ostatnio autkiem znajomego, ori 80tyś a zawieszenia to juz praktycznie nie ma, coś przy silniku tez nie do końca jak powinno, sprzęgło chodzi jak w Polonezie ehh ja mam 230tyś i nic.... dodam że to autko jako nowe kosztowało coś ok 100tyś i ma 4 lata.... Wiec przebieg to ostatnia rzecz jaka powinna decydowac o zakupie auta..

> ZGADZAM SIE w 100% z Aldikiem sa ludzie którzy nie dbaja o auta i po 2 latach moze być szrot 8/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus
    zawsze można rozpoznać po zużyciu wnętrza
    raczej odróżnie 120t km od 400 :D
    Oj tu byś się zdziwił. Jak ktoś lata po autostradach to i po 400tys będzie nówka środek, a jak ktoś tłucze po mieście wsiadając i wysiadając 10x dziennie i nie dba o auto to wiadomo :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Ponadto środek można w różnoraki sposób "odrestaurować" - regenerować skórę, itp.

Co nie zmienia faktu, że w większości przypadków można jednak bco nieco po oględzinach wnętrza powiedzieć :)
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Wiku
    dlatego właśnie nie kupiłem :(
    a bardzo żałuje i Ci zazdroszcze - chociaż trafił mi się też wyjątkowy egzemplarz
    wracając do tematu
    Jakie e38 nie kupisz i tak będziesz zadowolony :D
    co do środka
    to można poznać po kierownicy, pedałach i paru innych rzeczach
    chociaż wiadomo że jak ktoś śie postara to wszystko zamaskuje
    ale mało kto w to się bawi
    pozdr.
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus
    Wiku
    dlatego właśnie nie kupiłem :(
    a bardzo żałuje i Ci zazdroszcze - chociaż trafił mi się też wyjątkowy egzemplarz
    wracając do tematu
    Jakie e38 nie kupisz i tak będziesz zadowolony :D
    co do środka
    to można poznać po kierownicy, pedałach i paru innych rzeczach
    chociaż wiadomo że jak ktoś śie postara to wszystko zamaskuje
    ale mało kto w to się bawi
    pozdr.

:D e38 to nie lanos i tu pedaly/kierownica i inne nie zuzywaja sie tak szybko jak w innych autach wiec opierajac sie o to to raczej sie przejedziesz...
    p.s: Jesli auto ktore ogladales bylo super to co za problem zmienic sprezyny/amortyzatory na zwykle?? koszt nawet nowych jest smieszny w porownaniu z kosztem doprowadzenia zameczonego auta do ladu
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    A co ma do rzeczy książka czy też nieznana przeszłość - LICZY SIĘ STAN AKTUALNY a z resztą to do wróżki...
    Jesli jestes w stanie zmierzyc kompresje silnika wzrokiem i wozisz ze soba rozkladany "kanal" i to rzeczywiscie ksiazka servisowa nie bedzie ci potrzebna- w innym przypadku kupisz zameczona E38 do ktorej ciagle trzeba bedzie dokladac... z w miare ladnym wnetrzem ;D ;D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Faktem jest - ze jezeli w niemczech ktos kupuje diesla - to znaczy ze duzo jezdzi.

Spowodowane jest to wysokim podatkiem drogowym (o wiele wyzszym niz na silniki benzynowe) - dlatego jazda dieslem zaczyna sie oplacac po okolo 30 000 km rocznie i wiecej.

Takimi samochodami poruszaja sie najczesciej przedstawiciele handlowi itp.

Poruszaja sie autostradami na duzych odcinkach - praktycznie nonstop - dlatego - 60 000 do 80 000 km na rok dla takiego auta jest bardzo realne - przy czym po wygladzie optycznym auta bedzie to niewidoczne.

Rynek handlu samochodami w europie zachodniej a szczegolnie w DE rzadzi sie swoimi prawami - o ktorych nigdy sie nic nie dowiemy.

Sebek
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Uprawnienia umieszczania postów