Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Siemano wszystkim!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar vvc
    BMW
    E38 730i
    Oczywiście posłucham rad i przodu chyba niżej już nie będę obniżać, z tyłem to jeszcze zobaczę ale jeśli tak to delikatnie ewentualnie a może zostanie tak jak jest.

Co do koloru felg to rzecz subiektywna aczkolwiek do tego koloru lakieru wg mnie pasują czarne. Fotoszopowałem sobie trochę, żeby sprawdzić różne felgi i kolory i powiem szczerze, że jedynie pasowały by tu jeszcze jakieś polerowane BBS LM :, a to jeszcze nie na mój budżet.

Jeśli chodzi o dywaniki, to nie są w takim złym stanie ale martwiłem się trochę na zapas, natomiast na progi poluję na allegro, żeby dorwać w jakieś przystępnej cenie, więc najprawdopodobniej jeszcze przed sezonem wjadą do mojej siódemeczki :)

Przy okazji przyszły filtry:

Szukam jeszcze oleju do silnika i czytając wiele tematów już sam zgłupiałem, więc mógłby ktoś ew. polecić mi jakiś ? Syntetyk/półsyntetyk? Które firmy polecacie i jaką gęstość? Silnik m60b30, przebieg ok. 295000km

Dziękuje za wszystkie pomocne komentarze i pochlebne opinie! Btw. mam nadzieję, że zobaczymy się w tym sezonie na jakimś spocie :)\

EDIT:
    Potrzebuje waszej pomocy:
    Dzisiaj byłem sprawdzić stan starego filtra i ku mojemu zdziwieniu po otwarciu obudowy okazało się coś takiego:

Poprzedni właściciel musiał zamontować jakiś chiński stożek. Problem polega na tym, że nie wiem jak wygląda oryginalnie obudowa filtra od środka. Czy jeśli wysunę ten element w tym miejscu w którym są strzałki to wystarczy żeby zamontować oryginalny filtr? Czy zamiast tego wsuniętego elementu wsuwa się jakiś inny? Pozdrawiam jeszcze raz!

Ostatnio edytowane przez vvc ; 02-02-2013 o 19:26
    Moje e38 - Navarravilolett, V8, 20" - kliknij i dowiedz się więcej!
    http://7er.pl/showthread.php/28211-Siemano-wszystkim!

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez vvc Zobacz posta
    ... Szukam jeszcze oleju do silnika i czytając wiele tematów już sam zgłupiałem, więc mógłby ktoś ew. polecić mi jakiś ? Syntetyk/półsyntetyk? Które firmy polecacie i jaką gęstość? Silnik m60b30, przebieg ok. 295000km

Dziękuje za wszystkie pomocne komentarze i pochlebne opinie! Btw. mam nadzieję, że zobaczymy się w tym sezonie na jakimś spocie :)
    W grudniu nabyłem kolejne E38 i w silniku był olej 10W40. W styczniu zalałem Mobil 0W40 New Life i zero problemów zarówno podczas jazdy jak i uruchamiania. Silnik chodzi cichutko i przyjemnie pomrukuje :) Przebieg silnika 340.000

Początkujący Użytkownik Awatar haras
    BMW
    BMW 7 E38 M60B30
    Cytat Zamieszczone przez vvc Zobacz posta
    Oczywiście posłucham rad i przodu chyba niżej już nie będę obniżać, z tyłem to jeszcze zobaczę ale jeśli tak to delikatnie ewentualnie a może zostanie tak jak jest.

Co do koloru felg to rzecz subiektywna aczkolwiek do tego koloru lakieru wg mnie pasują czarne. Fotoszopowałem sobie trochę, żeby sprawdzić różne felgi i kolory i powiem szczerze, że jedynie pasowały by tu jeszcze jakieś polerowane BBS LM :, a to jeszcze nie na mój budżet.

Jeśli chodzi o dywaniki, to nie są w takim złym stanie ale martwiłem się trochę na zapas, natomiast na progi poluję na allegro, żeby dorwać w jakieś przystępnej cenie, więc najprawdopodobniej jeszcze przed sezonem wjadą do mojej siódemeczki :)

Przy okazji przyszły filtry:

Szukam jeszcze oleju do silnika i czytając wiele tematów już sam zgłupiałem, więc mógłby ktoś ew. polecić mi jakiś ? Syntetyk/półsyntetyk? Które firmy polecacie i jaką gęstość? Silnik m60b30, przebieg ok. 295000km

Dziękuje za wszystkie pomocne komentarze i pochlebne opinie! Btw. mam nadzieję, że zobaczymy się w tym sezonie na jakimś spocie :)\

EDIT:
    Potrzebuje waszej pomocy:
    Dzisiaj byłem sprawdzić stan starego filtra i ku mojemu zdziwieniu po otwarciu obudowy okazało się coś takiego:

Poprzedni właściciel musiał zamontować jakiś chiński stożek. Problem polega na tym, że nie wiem jak wygląda oryginalnie obudowa filtra od środka. Czy jeśli wysunę ten element w tym miejscu w którym są strzałki to wystarczy żeby zamontować oryginalny filtr? Czy zamiast tego wsuniętego elementu wsuwa się jakiś inny? Pozdrawiam jeszcze raz!

fajniutka betka gratulacje mimo tych zaspawanych progow a co do obudowy filtra to nic nie tykaj tylko wsadz filtr i zamknij pokrywe tak ma byc mam ten silnik co ty i ten sam filtr tak ze nic nie zmieniaj przy nim---powodzenia w poczynaniach