Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: felgi 20" w E38 ? jak one się sprawują ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sebol
    BMW
    e60

Re: felgi 20" w E38 ? jak one się sprawują ?

Cytat Zamieszczone przez Karlo
    Cytat Zamieszczone przez spinacz
    Witam, tak jak wyżej w temacie, interesuje mnie czy 20" na polskie drogi to nie jest lekka przesada ? Pozdrawiam
    Czesc,
    no nie wiem, ja jezdze w Niemczech na 20". Bylem tak raz w Polsce i sadze, ze komfort sie na polskich drogach pogorszyl, ale moze sie myle.

musialbys wyprobowac ;)
    prawda jest taka ze 20 ,19 na polskie drogi to przegiecie zwykla 16 profil 55 i wiem ze jade....

zwykle 19 na bardzo dobrych oponach + runflat i wiem ze jade bez zapasówki ;)
    Bo taka prwda ze jej nie woże ..

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    na polskie drogi to troche za dużo.
    Komfort może się dużo nie pogorszy, ale zawieszenie znacznie szybciej się będzie zużywało, i to nie trzeba wpadać w dziury.

Opona sama w sobie wygłusza część drgań z nierówności drogi, a jak masz profil .../35 czy .../40 to nie ma na tyle gumy by co kolwiek wygłuszyć. Oczywiście trakcja się poprawi w zakrętach, będzie ciutke sztywniej, ale 100% drgań przechodzi na wahacze.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez Kronos
    raczej nie. :] Jeżdżę już jakiś czas na takich i jest ok. Opony wymiarem z e65.
    Pozdrawiam.
    a jaki to wymiar jezeli mozna spytac..?wlasnie przegladam felgi 20" tylko nie wiem jakiej opony do nich szukac..... :?
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Cytat Zamieszczone przez szwed147
    Cytat Zamieszczone przez Kronos
    raczej nie. :] Jeżdżę już jakiś czas na takich i jest ok. Opony wymiarem z e65.
    Pozdrawiam.
    a jaki to wymiar jezeli mozna spytac..?wlasnie przegladam felgi 20" tylko nie wiem jakiej opony do nich szukac..... :?
    Tyy mistrzu a opcja SZUKAJ ?
    7ka opisał wszytskie rozmiary do E38...tyle się napracował a Ty co?
    a co do rozmiaru to 20" ->> 245/40 przód , 275/35 tył ale kwestia jakiej szerokości masz felgi
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Uprawnienia umieszczania postów