Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Potrącenie psa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 740i

Potrącenie psa

Witajcie,
    miałem dzisiaj takie nieprzyjemne zdarzenie, że jadąc dwupasmówką, wbiegł mi pies na drogę z tego pasa rozdzielającego. Nie zdążyłem dość wyhamować i go uderzyłem prawą stroną zderzaka. Jako że wyprzedzałem jakieś tiry i autobusy to na pobocze zjechałem dopiero kawałek dalej. Nie mam pojęcia co się stało z tym psem, czy w ogóle to przeżył, w lusterku go nie widziałem. Ruch był spory, do tego zaczynało się mglić i robić ciemno więc nie pchałem się tam go szukać i pojechałem do domu. Ale teraz sobie tak myślę czy można jeszcze jakoś ustalić właściciela tego psa i pociągnąć go do odpowiedzialności za wyrządzone szkody? Mam cały popękany zderzak z prawej strony i do tego zbity halogen przeciwmgielny.
    Jak należy postępować w takiej sytuacji, czy można np. wezwać policję w celu ustalenia właściciela psa? I czy mogę coś jeszcze w tej materii zrobić czy już jest za późno?

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    wiesz co ci policja powie? zapytaj psa. Poważnie, i aby ktos odpowiedzial za swojego psa to przykładowo moze byc to rolnik ktory ma wykupione OC na gospodarke ktory PRZYZNA sie ze to jego pies a ty UDOWODNISZ przed ubezpieczycielem ze rolnik np nie zamkną bramy a pies uciekł, bardzo ciezko takie cos wygrac

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Może zamiast myśleć o kasie, pomyślałbyś o tym psie kolego...
    pozdrawiam Bartek

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    x2.....................

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar Patromierz
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    X3........

Początkujący Użytkownik Awatar Peter1200
    BMW
    E38 728iA, Ex: E34 525tds
    A ja kolegę rozumiem. Pewnie że szkoda zwierzaka bo to nie jego wina tylko właściciela-idioty, że psina się szwenda po dwupasmówce. Ale szkoda jest, nie z własnej winy więc jest i poczucie krzywdy - zupełnie naturalne. Tylko że niestety sytuacja jest raczej bez wyjścia - zarówno dla psa jak i dla "kapitana". Myślę że współczucie należy się tutaj nie tylko psu więc wskazywanie "lepiej pomyśl o psie" niczego nie wnosi do sprawy i jest trochę czepialskie...

Początkujący Użytkownik Awatar BMW(Bóg Miał Wizję)
    BMW
    E61...ex E34,E39,E38
    Cytat Zamieszczone przez Peter1200 Zobacz posta
    bo to nie jego wina tylko właściciela-idioty.... niczego nie wnosi do sprawy i jest trochę czepialskie...
    Tak jak i to stwierdzenie nieprawdaż?pozwoliłem sobie trochę zmienić Twój wpis bez urazy OK?
    B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać

Początkujący Użytkownik Awatar Peter1200
    BMW
    E38 728iA, Ex: E34 525tds
    Cytat Zamieszczone przez BMW(Bóg Miał Wizję) Zobacz posta
    Tak jak i to stwierdzenie nieprawdaż?pozwoliłem sobie trochę zmienić Twój wpis bez urazy OK?
    No cóż - przy takim skrócie myślowym - pewnie masz rację. Nie chcę się przepychać bo nie o to mi chodziło i nie przepadam za takim "sportem".
    Mimo to podtrzymuję swoje zdanie i rozumiem "kapitana" który poniósł stratę... Taki lajf.

Początkujący Użytkownik Awatar BMW(Bóg Miał Wizję)
    BMW
    E61...ex E34,E39,E38
    Cytat Zamieszczone przez Peter1200 Zobacz posta
    No cóż - przy takim skrócie myślowym - pewnie masz rację. Nie chcę się przepychać bo nie o to mi chodziło i nie przepadam za takim "sportem".
    Mimo to podtrzymuję swoje zdanie i rozumiem "kapitana" który poniósł stratę... Taki lajf.
    Spoko,też nie mam zamiaru prowadzić 'Bitwy Na Głosy";)!!,a co do tematu biegających zwierząt to przyznam Ci rację,mnie też dobija kiedy pieś bądź inny chomik lata przy krawędzi chodnika z błogosławieństwem swego właściciela.Gorzej jest kiedy to jakieś bezpańskie czworonogi-tutaj pretensje do byłych właścicieli tych zwierząt.No i na koniec mego wywodu perełka naszych nowych przepisów,nie zacytuję ale sens jest mniej więcej taki,że możemy być ścigani za umyślne potrącenie zwierzęcia-i ciekawi mnie jak kierowca ma udowodnić nieumyślne potrącenie i jak organy ścigania mają zamiar udowadniać nam naszą winę?
    B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    x4 ( 10 znaków )

Uprawnienia umieszczania postów