Dzisiaj jechałem jakieś 50 kilometrów Beata sie normalnie zachowuje ale zdenerwowało mnie audi 1.8 t które próbowało mnie wyprzedzi zrobiłem redukcje z 5 ma 3 i z wydechu czarny dym jakieś ok 4 sekundy co to może być? uboga lub bogata mieszanka ?
Dzisiaj jechałem jakieś 50 kilometrów Beata sie normalnie zachowuje ale zdenerwowało mnie audi 1.8 t które próbowało mnie wyprzedzi zrobiłem redukcje z 5 ma 3 i z wydechu czarny dym jakieś ok 4 sekundy co to może być? uboga lub bogata mieszanka ?
Bogata- za dużo paliwa, ale jak jechałeś na gozie to obstawiam prace na dwóch paliwach chyba że moc była ok to uszczelniacze albo prowadnice zaworowe albo obie rzeczy naraz.
A moze wydmuchalo sadze z tlumika bo dawno nie dawales jej czadu
W takiej sytuacji bogata mieszanka + czarny dym, to raczej normalne... Przecież ta moc nie bierze się z wciśnięcia mocniej pedału...
Zacznij na początku od sprawdzenia przepływki,z tego co kojarzę to masz tam lpg na śrubkę
Przepływkę podmieniałem zobaczymy wieczorem jak sie znów przejadę na 3 biegu do odciny i zboczymy czy będzie coś w lusterku ona stała 3 dni a jeżdżę nia sporadycznie i to moze 20 kilometrów niekiedy nieraz po 100
Raczej nie powinno dymić na czarno jeśli samochód ma moc.
Stało sie tak po montażu chipa ale to było pierwszy raz przy redukcji i mocy ma bo to czuć :)
A no to możliwe :P Ale lambde nadal masz martwą?