1. Do serwisu po nowy korek koszt ok 60zł, u mnie było to samo że płyn uciekał przez wadliwy korek, w serwisie sprzedawca poinformował mnie że te korki bardzo często się psują, po założeniu nowego korka sprawdź też zbiorniczek czy przypadkiem nie ma mikropęknięć bo u mnie zaczął pękać w wielu miejscach po założeniu nowego korka i też musiałem go wymienić, tutaj układ chłodzenia pracuje na trochę wyższym ciśnieniu a wiadomo im wyższe ciśnienie tym cieżej doprowadzić płyn do temperatury wrzenia.
2. Jakim płynem chłodniczym zalany jest układ? nie może być to zwykły płyn typu Borygo bo optymalna temperatura pracy tego silnika jest powyżej 100`C. Powinno to być np G12 który jest płynem nie gotującym się powyżej 100`C
3. Jeśli posiadasz instalację gazową to do gazowników niech sprawdzą czy przypadkiem parownik nie przepuszcza gazu w układ chłodzenia
4. Znajdź posta na temat ukrytego menu na zegarach z których odczytasz jaką temp ma płyn chłodniczy.
5. Dymienie na biało i podnoszące się obroty. Do wymiany odmy które znajdują się na głowicach, po wymianie obroty powinny wrócić do normy i dymienie ustanie. U mnie pomogło.
Wszystkie te czynności wykonałem ponad rok temu za jednym razem i do dnia dzisiejszego mam spokój :)