Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: [zapłon] e38 750 5.4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL
    cały problem polega na tym, że komputer wywala tylko i wyłącznie wypadanie zaplonu, ale na każdym cylindrze.
    stąd tez moje błądzenie. Auto mam z 95 roku więc uszczelki niestety mają prawo być poparciale i walnięte, zwłaszcza, ze jakiś idiota nie zamontował podpór kolektorów i te kolektory wręcz wisiały na uszczelkach tylko się trzymając.

o jakich wężykach mówisz? nad całą listwą wtryskową mam jakąs pompkę i 2 gumowe cienkie weżyki.. nic więcej nie widziałem..

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez turtles_750iL Zobacz posta
    cały problem polega na tym, że komputer wywala tylko i wyłącznie wypadanie zaplonu, ale na każdym cylindrze.
    stąd tez moje błądzenie. Auto mam z 95 roku więc uszczelki niestety mają prawo być poparciale i walnięte, zwłaszcza, ze jakiś idiota nie zamontował podpór kolektorów i te kolektory wręcz wisiały na uszczelkach tylko się trzymając.

o jakich wężykach mówisz? nad całą listwą wtryskową mam jakąs pompkę i 2 gumowe cienkie weżyki.. nic więcej nie widziałem..
    Właśnie obejrzałem na realoem, te wężyki po lifcie dopiero, więc u Ciebie nie ma problemu.

Jeżeli masz taki przypadek to uszczelki pewnie do wymiany, kup po 97 roku używki, wyczyść i śmiało zakładaj, to jest już taki design jak obecny i można zakładać wiele razy i są szczelne.

U mnie takie używki jeżdżą, kupiłem idealne, ale pamiętaj, muszą być po 97 roku. Ciężko było dostać i kupiłem trzy, a jedną mam nową. Pisałem o tym sposobie kiedyś w dziale e32, bo te z czasów e32 są fatalnie zrobione. Do e32 i e38 są wymienne.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL
    myślisz, ze używki beda sprawne w sensie nie będa puszczały?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    myślisz, ze używki beda sprawne w sensie nie będa puszczały?
    Ja nie myślę, ja to wiem. Sam mam takie założone u siebie. Warunek to muszą być ładne i po 97. roku.

Wszystko czyste, odtłuszczone, trochę dobrego silikonu, BMW zaleca Hylamar, ale to już staroć i wszystko będzie ok.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 26-01-2013 o 21:28
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL
    no dobra.. w takim razie tak też zrobię, w poniedziałek zamówię, w środę będę miał na miejscu, któregoś pieknego dnia zamontuję... i zobaczymy.. czy zakladając te uszczelki, warto każdą powierzchnię liznąć silikonem wysokotemperaturowym?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    no dobra.. w takim razie tak też zrobię, w poniedziałek zamówię, w środę będę miał na miejscu, któregoś pieknego dnia zamontuję... i zobaczymy.. czy zakladając te uszczelki, warto każdą powierzchnię liznąć silikonem wysokotemperaturowym?
    Hej z obu stron trzeba położyć trochę silikonu, ja mam czarny loctite i jest ok. Czerwony jest zły. Uszczelki mają wybitą datę produkcji, różnią się szczegółami, ale najlepiej jak weźmiesz od 98 w górę, bo w 97 były jeszcze takie i takie i możesz się naciąć.

Pamięta też, że odtłuszczasz również powierzchnię gdzie uszczelki przylegają w głowicy i kolektorach dolotowych.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750iL
    gdzie szukać daty produkcji? mam foty uszczelek do wzięcia ale tam tylko numery katalogowe widze..