Filtr paliwa - ten długi walec z przodu w prawym progu zmieniłem na nowy, efektu brak.
Odnośnie pompy.. bede musiał to posprawdzać.. tak samo jak musze wziąć sie za czyszczenie i sprawdzanie instalacji elektrycznej...
Mam nadzieje, ze w pierwszej połowie marca zrobie to auto.....
Koledzy...a jakie macie doswiadczenia i zdanie odnosnie zle ustawionego rozrzadu??
Źle ustawiony rozrząd w mojej 3,5 M62 objawiał się osłabieniem od dołu (była taka jakby turbo-dziura) i nierówną pracą silnika. Niestety w M73 ciężko jest to sprawdzić bo masz kolektory nad pokrywami i mało miejsca :(
Tak naprawdę to nie słyszałem jeszcze o przesuniętym rozrządzie w tym silniku, w V8 za to nagminnie. Jak to jest??
W tym przypadku moge spodziewac sie wszystkiego..nie wiem czy zaden patalach wczesniej nie grzebal.....
W zasadzie widziałem jedno M70 ze śle ustawionym rozrządem i silnik nieco kulał, ale w całym zakresie obrotów i jednostajnie tak samo. Tutaj piszesz, że generalnie jest ok, tylko przy konkretnych obrotach podryguje...cieżko coś stwierdzić na odległość. Jeżeli był gaz to mogą być równie dobrze poprzypalane zawory i dla tego konkretnej prędkośći obrotowej mamy jakieś lekkie niedomykania na paru cylindrach. Różna jest ta siła domykania przez sprężyny dla różnych prędkości.
Tak sobie dywaguję.
Może byś podjechał kiedyś do mnie do Instytutu Lotnictwa to bym sobie rzucił okiem.
Jakby co to daj znać na priva.
pozdrawiam Bartek
Koledzy mam kolejne pytanko...
Czujnik wałka rozrządu.. jaka powinna być reakcja silnika na odpięcie go w czasie pracy?
W moim przypadku po odpięciu czujnika na pracującym silniku nic a nic sie nie dzieje.. nawet na chwilke nie zwieksza czy nie zmniejsza się obroty nie zakuleje no nic a nic..
nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba żadna, problem był u mnie z wkrecaniem się na wysokie obroty, ale silnik mój też inny bo i z vanosem
generalnie co się powinno dziać, to ci powinno błąd wywalic na komputerze :-P z tego co pamiętam to te czujniki bardzo ładnie wychodziły
jest połączenie z kompem.. komp pokazuje tylko i wyłącznie wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach...