Szukalem ale nie moglem znalesc wiec moje pytanie czy mozna zmienic amortyzatory NIVO na zwykle? Czy jest potrzebna jakas specjalna przerobka w tym celu?
Szukalem ale nie moglem znalesc wiec moje pytanie czy mozna zmienic amortyzatory NIVO na zwykle? Czy jest potrzebna jakas specjalna przerobka w tym celu?
Podpinam się pod pytanie.
Ja normlanie zmienilem amorki z przodu.Nie ma zadnych problemow ale nie wiem jak z tylem bo tych nie zmienialem
Przypominam tylko że system Nivo dotyczy właśnie tyłu bo z przodu są zwykłe amortyzatory. Inaczej ma się sprawa w przypadku systemu EDC lub S-EDC.
7er
pisz do zdzira850 on miał nivo w e32 a już ma zwykle ale z tego co się orientuje to nie jest zadowolony z tej operacji..
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Czemu chcesz usunąć Nivo?Nie ma z tym problemu,wystarczy założyć zwykłe amortyzatory i zmienić pompe wspomagania.Jeśli będziesz zmieniać daj znać potzrbuje kilka części do nivo.
Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 13-01-2013 o 18:46
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Moje nivo nie dziala,choc poprzednik twierdzil,że jest ok. Jednak na kanale widac,że system jest spiety strepsem. Nie reaguje też na żadna regulacje. Nie mam na miejscu magika od nivo wiec wole na razie zmienic i rozkminiac,co jest nie hallo.
ja zmieniłem nivo u siebie na zwykłe amory, zarówno przód jak i tył pasuje bez żadnego problemu.
Pompy u siebie nie zmieniałem, przewody zostaly, po prostu zaślepiłem tam gdzie była dogodna mozliwość.
Z przodu miałem s-edc i tak samo nie było zadnych problemów
Owszem można po prostu zmienić amortyzatory na zwykle i tyle. Pompy również można nie zmienić ale wówczas trzeba przewody najlepiej ze sobą połączyć tak żeby był obieg płynu cały czas. Nie wolno ich po prostu zaślepić i tyle gdyż w tym przypadku pompa wyzionie ducha niebawem.
7er