Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 129

Wątek: Problem z mechanikiem

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 728ia

Problem z mechanikiem

Kilka dni temu, odstawiłem samochód do warsztatu, w celu wymiany wału napędowego(łożysko homokinetyczne). Przychodzę odebrać samochód, a tam złamana klamka wewnętrzna od strony kierowcy. Właściciel warsztatu zgodził się na wymianę na swój koszt(160zł serwis, zamiennik nie występuje). Ale zaczął się kręcić co do ceny za wymianę wału. Co mogę zrobić żeby teraz nagle nie powiedział mi, że chce za to np. 500zł(jak mu nie zapłacę to nie wyda samochodu). Wtedy ta klamka zwróci mu się kilkukrotnie.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38
    Zaplacic i zmienic mechanika.

Zaawansowany Użytkownik Awatar e32mały
    BMW
    E32&E36
    A czemu od razu nie pytasz jaka będzie cena za taka usługę ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 728ia
    W tym problem że się umawialiśmy na kwotę nie większą niż 200zł. Jak przyszedłem po samochód padło 250zł, ale ja na to że muszę się przejechać. Wtedy zobaczyłem klamkę i się zaczęło, że on nie potrafi powiedzieć mi teraz powiedzieć kwoty bo musi policzyć. Ostateczną cenę poda w poniedziałek przy odbiorze.(na ten dzień udało się zamówić klamkę)
    Ostatnio edytowane przez Monster ; 11-01-2013 o 07:32

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dawid7er
    BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    z tego co się orientuję umowa słowna również jest umową wiążącą, więc nie może ci najpierw powiedzieć że będzie kosztować 200zł, a potem z du*y wyskoczyć że 350zł

Vip Vip Awatar sebobass
    BMW
    e66 750Li
    Z tego co wiem jak zadzwonisz na pały to będą kazały mu wydać Ci samochód a pieniędzy domagać się droga sądową, więc jak by chciał z Tobą przygrać, zawsze jest jakieś wyjście

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 728ia
    Istnieje coś takiego, tylko jak mu udowodnić że się na tyle umawialiśmy. Czuje ze chce mnie nieźle skroić i doliczyć tą klamkę. Nagle jak się okazało, że nie potrafi podać ceny za naprawę wału, musi sobie policzyć wszystko i powie w poniedziałek. Tak wogóle, to czy on ma prawo przetrzymywać auto do czasu wymiany klamki?

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Hmm troche dziwne podejscie- robisz afere o klamke ktora niestety ale ma prawo sie zlamac, po 10latach dosc czesto sie to dzieje- przykladowo w E39 klamki te leca na potege.
    Zakladam ze gosc specjalnie ci tej klamki nie polamal probowal otworzyc drzwi i akurat pekla (rownie dobrze mogles to byc tez u Ty) wiec jest to raczej wypadek.

Co innego jakby Ci auto gdzies zarysowal/uszkodzil/spapral naprawe - wtedy jak najbardziej afera musi byc :)

p.s: uzywka raptem niecale 50zl kosztuje.

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 728ia
    Gość sam zaproponował wymianę na nową, ale dziwne jest to, że nagle zmienia zdanie co do kosztów wymiany wału. Z tego co wiem zewnętrzne często się łamią, ale żeby połamać wewnętrzną to już się trzeba postarać.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Zapłac mu max 200zł za robotę jak sie umawialiście ,a jak nie będzie chciał to zabieraj auto i niech Cie do sądu poda i tyle

Uprawnienia umieszczania postów