panowie wlasnie przed chwilą zobie zatrzasnolem kluczyki w bagazniku , mam 3 klucze , ale zostały w srodku...macie jakies pomysly na otwarcie tego germanskiego oprawcy? nerwy mi juz puszczaja i chyba wybije szybe.
panowie wlasnie przed chwilą zobie zatrzasnolem kluczyki w bagazniku , mam 3 klucze , ale zostały w srodku...macie jakies pomysly na otwarcie tego germanskiego oprawcy? nerwy mi juz puszczaja i chyba wybije szybe.
auto jest podwujnie "zaryglowane" czyt zamykales pilotem?:> jak tak - wybijesz szybe i nic nie pomoze skoro masz 3 kluczyki w bagazniku bo auta od srodka nie da sie otworzyc:)
JEST OPCJA OTWIERANIA BAGAZNIKA SPECJALNYM CYNGLEM ALE TO NIE JEST PRZEZE MNIE SPRAWDZONE!! i nie napisze CI kolego gdzie ten cyngiel jest tutaj w tym watku:) na privv CI napisze ale NIE SPRAWDZLAEM tego:) ostatnio mialem taki problem to mi doradzili wlasnie tak zrobic ale znalazlem zapasowy kluczyk:)
Jak masz zamknięte auto to czemu miałby działać:P nie działa:P to system na dzieciaka jest:P zamykasz w aucie i nie wyjdzie :p od środka jak pociągnie za klamke nic nie da:) tak samo przysick od klapy;) bez otwartego auta albo zaplonu(co wiąże sie z otwartym autem) ten przysick nie działa:P chyba ze ma kolega worek na narty i jakos Kluczyki "wymaca" :p
Ja otwierałem mercedesa S w221 sytuacja taka sama jak u ciebie 2 kluczyki zapasowe w środku i jeden w bagażniku :) więc sądzę że e38 bez problemu idzie otworzyć bez żadnych uszkodzeń. Polecam antenę CB a konkretnie sam Bat do takich działań i spróbuj wydostać te kluczyki zapasowe co są w środku , nabij je na kij i daj je w takie miejsce żebyś mógł nacisnąć przycisk końcówką anteny :) Powodzenia
Jak ma włożyć antene do auta skoro jest zamknięte?
masz w podłokietniku z tyłu worek na narty?
Da się to zrobić tą anteną od CB radia, ale lepszy będzie długi giętki drut. Wkłada się go do samochodu na zamkniętych drzwiach. Wkłada się go na górnym rogu drzwi, jak byś miał jakąś plastikową " szpachelke" coś tego typu to bez uszkodzeń da się lekko odgiąć w tym miejscu drzwi i drutem dostaniesz się do środka. Jak już się dostaniesz muszą się w Tobie obudzić zdolności chirurgiczne wyciągnąć kluczyk najlepiej na fotel i końcówką druta wcisnąć guziczek. Jedyny minus tej operacji jest taki że zawsze porysuje się trochę lakier tam gdzie wkłada się drut.
Kolega Rysiek92 wszystko ładnie opisał za mnie :) a co do porysowań to da się bez tylko trzeba delikatnie wsuwać druta w szparę :)