Kolega po s±siedzku ma e39 m62b4tu 4,4 czyli taki sam jak ja w e38, mogê powiedzieæ ¿e w e39 z V8 jest sporo g³o¶niej jak w e38.
Kolega po s±siedzku ma e39 m62b4tu 4,4 czyli taki sam jak ja w e38, mogê powiedzieæ ¿e w e39 z V8 jest sporo g³o¶niej jak w e38.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Tak tez mialem ostatnio okazje bryknac sie kumpla e39 z M62b44 no i jest sporo glosniej na wyzszych obrotach przy wiekszej predkosci niz w e38
chociaz ostatnio i u mnie zrobilo sie glosniej przez nieumiejetne wklejenie szyby![]()
Generalnie dyskusja jest troche dziwna, bo wydaje mi siê, ¿e tutaj znacz±c± kwesti± jest zu¿ycie egzemplarzy. Ale po przesiadce z e39 na mercedesa CL500 powiem, ¿e tam by³o du¿o ciszej i to chyba jedyna zaleta tego auta. a je¶li chodzi o róznice miêdzy 5 a 7 to szczerze nie zauwa¿y³em, ¿eby by³a jaka¶ ró¿nica. Obydwa auta sa dobrze wyg³uszone. W 7 bardziej s³ychac tylko opór powietrza.
A ja wam powiem, ¿e mia³em E39 2.8i manual, E38 2.8i aut., a teraz E38 4.4i i najciszej by³o w E38 2.8i, bo tam mia³em podwójne szyby, a teraz mam zwyk³e :)
No to faktycznie zaskakuj±ce, ¿e wtedy mia³e¶ ciszej....
dr±¿±c dalej temat zastanawia mnie to ¿e w e38 po liftowej z motorem m62b44tu jest ciszej jak przedliftowej. w m62b44 mamy jeden kat na jedna strone silnika a w m62b44tu mamy juz dwa katy na strone. jeden ma³y i potem ten duzy. Wg mnie ró¿nica miedzy e38 z przed a po lifcie le¿y tez po stronie wydechu. U mnie wyra¿nie s³ychaæ ¿e jest g³o¶niejszy. Wydech jest ca³y ori ale czy katy s± w nim sprawne i czy wogóle sa to kto to wie. auto ma nalatane 160 ty¶ udokumentowane
U mnie przy m60 w e38 jest tak cicho, ze swoje my¶li mozna s³yszeæ :D tak¿e generalnie zale¿y to od konkretnej sztuki tak jak koledzy wcze¶niej mówili. Jako ciekawostke powiem, ze kiedy¶ jeden tlumik spad³ mi z gumy i opad³ troche ni¿ej po prostu i wytrzymaæ sie nie da³o w ¶rodku tak g³o¶no by³o ale jak jest prawid³owo podwieszony i oryginalny oczywi¶cie to we wnêtrzu powinno byc na prawde cicho.
Moje e38 - Navarravilolett, V8, 20" - kliknij i dowiedz siê wiêcej!
http://7er.pl/showthread.php/28211-Siemano-wszystkim!
wydechy jest caly i ori nic nie kabinowany