Witam,
Ostatnio pracując nad uruchomieniem DVBT w mojej e38FL wielokrotnie wpinałem i wypinałem navi z okablowania. Po jednym z takich "wpięć na gorąco" moje MK3 obudziło się w polskiej wersji językowej.
Normalnie jest włoski i niemiecki do wyboru w menu.
Dotychczas jeżdziłem na DE (trzeba się uczyć języków;) ale tak mnie zaciekawił temat jak to przełączyć.
Uruchomiłem navcodera (chyba versja 2.1) i tam jest możliwość zmiany języków na inne , ALE :
1. nie ma PL w liście (myślę że spolszczenie będzie pod jakimś innym zakamuflowane)
2. przy próbie zmiany na jakikolwiek język jest ostrzeżenie o tym że będzie potrzeby "os disc" - którego oczywiście nie mam.
Dodam że moje MK3 już około roku temu upgradowałem jakimś softem z chomika ( nie miałem nawet split screen).
Ponadto ten soft aktualny dużo ładniej wygląda , w opcjach napisano że jest to jakieś www.carmes.info
Czy ma ktoś informacje o tym jaki to "os disc" jest potrzebny ?
być moze chodzi o ten użyty do upgrade - czy w takim układzie może ktoś mi wskazać jakiż to soft wgrałem (cecha charakterystyczna - na początku jest logo BMW w płomieniach - a w opcjach ten napis www.carmes.info)