Witam
Mam pytanie. Ostatnio przestały mi działać ,,zapalniczki'' w zwiazku z czym zaczałem długie poszukiwania w celu znalezienia bezpiecznika. Po godzinnym kilkurazowym przebadaniu bezpieczników pod maską, doszedłem do wniosku ze jednak gdzieś jeszcze musza byc inne w samochodzie. I znalazłem ;p Koło akumulatora jest kolejna listwa z bezpiecznikami. Wymieniłem spalony- był to chyba 7my- ale zauwazyłem brak 10. Po wsadzeniu bezpiecznika w miejsce jesli dobrze pamietam 10, coś zaczeło mi w okolicach bagaznika brzeczeć. Na ta chwile bezpiecznik nadal jest wyjety ale nie daje mi spokoju mysl od czego to moze byc. Zastanawiam sie tylko czy nie ma to czewgoś wspólnego z otwieraniem klapy. Nie wiem czy mam coś takiego jak podnoszenie klapy, ale mam napewno guzik do otwierania przy pedale sprzegła. Po wcisnieciu klapa sie odblokowywuje i mozna ją podnieść. Czy nie powinna sie podnosic sama ? W sesie ze otworzyc do konca i czy ten bezpiecznik nei ma z tym czegos wspólnego ?
W każdym razie bardzo bym prosił o jakis link do schematu, dzieki czemu bede wiedział do czego ten bezpiecznik mam
Pozdrawiam