takie ma³e pytanie,jaki dyfer najlepszy jest do m30b30? chodzi mi o te prze³o¿enia itp,czy szpera czy bez?jest ich du¿o i poczyta³em trochê ale wiem chyba mniej ni¿ prêdzej....730-jest w manualu :)
takie ma³e pytanie,jaki dyfer najlepszy jest do m30b30? chodzi mi o te prze³o¿enia itp,czy szpera czy bez?jest ich du¿o i poczyta³em trochê ale wiem chyba mniej ni¿ prêdzej....730-jest w manualu :)
najlepszy chyba taki jaki by³ w originale:p
ja bym osobi¶cie zak³ada³ ze szper± ale to tylko moje zdanie ;)
w³a¶nie my¶la³em ¿eby ze szper±,ale tam te¿ s± ró¿ne prze³o¿enia?
3.64 to ori z m30b30 w manualu. Jak masz wybór to lepiej ze szper± w dobrym stanie bo na zajechan± szkoda kasy.
Przecie¿ to te¿ siê u¿ywa. Zawsze to ³atwiej w zimie jak 2 ko³a ci±gn±. Prawie jak quattro. Tam te¿ dwa ko³a ci±gn± a nie 4.
Co do wyboru prze³o¿enia trzeba siê zastanowiæ czego siê oczekuje. Osi±gów czy ekonomii. Chcesz ekonomii w trasie to szukaj prze³o¿enia o mniejszej warto¶ci np 3.46 jak w m30b35 ale licz siê z znacznie mniejszym przy¶pieszeniem.
Jak chcesz osi±gów to szukaj z wiêksz± warto¶ci± np co¶ ko³o 3.90 ale spalanie ro¶nie i w trasie uci±¿liwe bo robi siê g³o¶niej ze wzglêdu na obroty.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Troszkê dla ¿artu. Ale czê¶æ aut niestety mimo napêdu na 4 to i tak tylko 2 napêdzaj± no chyba ¿e maj± blokady jak w terenówkach lub jakie¶ wynalazki blokuj±ce.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Tak, napêdzaj± 2 ko³a ale w momencie u¶lizgu s± do³±czane pozosta³e 2 ko³a. Ale w quattro tak nie jest ;)
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Wtr±cê siê ;-) Nawet jak w quatro do³±czy siê drugi napêd, to i tak mechanizmy ró¿nicowe bez szpery. blokady lub przynajmniej elektroniki, mog± sprawiæ, ¿e napêd bêdzie przekazywany jedynie na dwa ko³a, tym razem prawe lub lewe. Mylê siê ?