Moja pad³a w tamtym roku tez w takie ch³odne dni jak teraz. Na to wychodzi ¿e warto mieæ 1-2 cewki w schowku ;)
Moja pad³a w tamtym roku tez w takie ch³odne dni jak teraz. Na to wychodzi ¿e warto mieæ 1-2 cewki w schowku ;)
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
No na serwisie równie¿ mi doradzono ¿eby tylko uszkodzone wymieniæ. Czlowiek który mi serwisuje auto bardzo dobrze ogarnia temat kodowañ itp. On jezdzi do Misiaka do Krakowa naprawiaæ najciê¿sze przypadki. Absolutnie nigdy nie "da³ plamy" jesli chodzi o serwis którejs z mojej BMW tak¿e jestem pewien ze ¶wiece wymieni³ zgodnie z zaleceniem producenta :)
Przybyli u³ani pod okienko.....
......czarn± Beemk± Siódemk±!!!
""Po zmianie ¶wiec powiniene¶ skasowaæ warto¶ci adaptacyjne sterownika silnika DME, w innym przypadku bardzo czêsto zaraz po wymianie padaj± cewki."
Witam serdecznie .MAm pytanie odno¶nie "DME" czy jestem w stanie to zrobiæ bez kompa????
Pozdrawiam e65 4.5i
No wiêc okaza³o siê ¿e jedna z nowych ¶wiec by³a uszkodzona no i dwie cewki do wymiany i hula jak nale¿y .
Adam Gdañsk Osowa zaradzi³ problemowi na biegu .Polecam warsztacik uczciwie podchodz± do sprawy .:D
a jak wyglada procedura kasowania w dme ?
hey od¶wie¿am kotleta odnosnie procedury kasowania dme ?
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 18-05-2015 o 22:42
hallo da rade wyjasnic procedurê kasowania w DME
Czy z takim b³êdem " Drive with reduced acceleration, hard acceleration may damage catalyser " mo¿na przejechaæ 5 km powoli ?
Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !
Mo¿na i 1000
Wys³ane z mojego HTC One
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Hej. Ja mam ten sam komunikat w ch³odne dni. Po odpaleniu ponownym chodzi normalnie a¿ do ponownego wych³odzenia silnika. Jak zdiagnozowaæ która cewka. ¦wiece s± nowe. Gdzie kasuje siê to DME w inpie. Dam radê zrobiæ to sam ¿eby nic nie popierdzieliæ?