Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Kara za brak skrzynki pocztowej....szok...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Ja w tym nic dziwnego nie widzę :) skoro radary przynoszą zyski to czemu listy nie mogły by przynosić zysków ?
    teraz będzie kara za brak skrzynki a jak już każdy sobie kupi skrzynkę to wprowadzą znormalizowane wymiary zgodne z najnowszymi przepisami UE których nie spełniają nasze skrzynki i będziemy wymieniać by uniknąć jeszcze większej kary.

Ale cóż zrobić w tej PL jak za przekazanie na ubogich chleba, płacimy kary za nieodprowadzenie podatku, ukradniemy kawałem kiełbasy bo jesteśmy głodni to pójdziemy siedzieć na paręnaście lat, a jak zabijemy dziecko to stajemy się celebrytami i otrzymujemy darmowe wakacje

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Zawsze możecie na tym zarobić i zacząć produkcję skrzynek, taki pomysł na kryzys :)

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Znowu jakieś lobby (tu od produkcji skrzynek) narzuca dziwne przepisy.

Najgorzej będzie z tym w małych miejscowościach, gdzie są właściwie same posesje jednorodzinnej zabudowy - tam będzie największa irytacja ludzi, szczególnie jak wszyscy się znają i listonosz zna wszystkich...
    Wprowadzenie skrzynek jako obowiązkowe jest logiczne (z wielu względów użytkowych), ale od razu walić karą i to taką że wielu ludzim to odbierze roczne dochody !!! to już bandytyzm, tym bardziej że w myśl prawa "nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności"
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    dajcie spokój przecież Polska to piękny kraj'':D poza tym szczerze wątpie aby ktokolwiek zapłacił taką karę za brak skrzynki:

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    a ja wiem co czuje traki listonosz który ma dostarczyć list a dom głęboko w posesji ogrodzony bramka zamknięta na kłódkę i cztery kundle ujadające niemiłosiernie na zwykłe zawołanie: halo!! i nawet awizo nie ma gdzie zostawić... a potem pretensje do poczty polskiej...
    Jestem geodetą i mam prawo wejść na posesję sąsiadującą ze zleceniem i z własnego podwórka wiem jak to irytuje gdy za płotem delikwenta mam punkt pomiarowy a ćmok obwarował się drutem kolczastym puścił psy i nawet przycisku dzwonka na płocie brak a widzisz że ktoś w domu jest bo auto stoi i świeci się w kuchni tylko kur.. nie słyszy albo nie chce słyszeć jak się drę!
    Wkór..ia - fakt i też jestem zdania żeby za to karać tylko ta kasa to przegięcie pały - stówka też by starczyła i rolę przymusu by również spełniła.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    [QUOTE=arturo193;345585]Jak również o tym jakie prawa przysługują kierowcy w razie próby przeszukania samochodu przez policję...:p Temat całkiem niedawno założony przez Ciebie...QUOTE]

TAK, tylko że to przyda się każdemu a skrzynka akurat nie każdego interesuje - zresztą kto nie ma w XXI wieku skrzynki na listy?? co to kosztuje majątek? nie więc po co pisac o czymś takim na ileś stron?
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 01-01-2013 o 10:48
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    A więc zamykam ten jakże kontrowersyjny temat o skrzynce na listy

arturo193 przeprosił , wyjaśnione wszystko więc nie będzie tym razem nagród :D
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."