z tym płynem to jest tak jak pisze kolega "hatecraft", czyli tak ma byc. ja narazie czekam na waz z serwisu po kruciec mi przy nim pekł.
to było do mnie, jako do autora postu;)
posiedziałem troche w necie i znalazłem taki temat http://www.bmw5er.pl/printview.php?t...9dbf4c801085f6 co o tym myslicie??
Witam. Korzystajac z okazji ze tylu tu specow od e38 poradze sie jesli mozna :). Mam e38 4.4 z 96 roku i dwa tygodnie temu wywalilo mi plyn zawarami od ogrzewania. Wyciagnalem je uszczelnilem zamontowalem i okoo 2 tygodnie bylo ok. Dwa dni temu znowu mi wywalilo plyn z nich usczelnilem ponownie. Weze mam dosc twarde ale temeratura w normie 103-107 i ni huhu wyzej. Odpowietrzalem chyba na wszystkie sposoby jakie znalazlem na forach. Ogrzewanie w srodku jest ale na wyzszych obrotach zdecydowanie wieje cieplej. Korek zalozylem nowy sadzac ze weze beda troszke miekksze ale caly czas podobnie. Nie wiem jak u was ale umnie gorny waz jest goracy jak cholera a ten za termostatem letni. I moje pytanie brzmi jak jest to u was jesli chodzi o weze przy temeraturze 107 stopni max. Aha wisko sie zalacza przy 107 i temp. spada do 104 i tak w kolko. Jak zgasze silnik na goraco i odpale po 10 minutach to temp. mi spada z 107 do 97 ale podczas jazdy nie. Termostat do wymiany czy tak ma byc z temperatura tych wezy, a moe jeszcze zle odpowietrzone. I jescze jedno czy termostat otwiera sie konwencjolanie od temp. plynu czy komputer go otwiera? Prosze o jakos pomoc bo mi juz sil na to brak.
Pozdro
Ostatnio edytowane przez adiniuniek ; 30-01-2013 o 10:29
termostat otwiera sie jak zwykly termostat:P
jesli dodajesz gazu i wieje cieplej, to pompka pod elektrozaworami