byłem, widziałem, nie kupiłem.. może i źle ale doszedłem do wniosku że mi się nie spieszy i jeszcze coś się trafi :)
pojechałem oglądać auto że tak powiem bez przygotowania komputera itd. :D
postaram Wam się powiedzieć co widziałem moim nie fachowym okiem...
przede wszystkim właściciela auta nie ma tylko jest w Niemczech, auto prezentował mi brat
który jest właścicielem takiej instytucji jak "mechanika samochodowa i wulkanizacja" i tam stało auto...
- auto brudne, pet w popielniczce i popiół.. bagażnik cały do prania, był nawet błotny odcisk buta
tylna kanapa cała w jakiś okruchach, dywaniki z przodu całe w piachu, może nic wielkiego ale było
- lakier w dobrym stanie, ale obicie na tylnych drzwiach po stronie pasażera i głęboka rysa na słupku przednie szyby po stronie pasażera
zamalowana czarnym markerem...
- lusterko po stronie pasażera przerysowane, czerwona smuga
- fotochrom w lusterku kierowcy cały wylany, nic nie widać od razu do wymiany
- w przednim zderzaku po między halogenami założona jakaś tuningowa siatka pomalowana na czarno z której już odchodzi farba,
poza tym pomiędzy lampami a zderzakiem po 1cm szpara a także zderzak tu pomiędzy lampami tak dokręcony że aż połamane zaczepy
- lampy po polerce, ale bardzo ładnie wyglądają
- kierownica cała wytarta
- drewno w przedni podłokietniku spękane i w tylnym tak samo
- w pojemnikach na kubki coś się wylało i zaschło
- fotel kierowcy na boku trochę przytarty, ale jak na wiek tego auta uważam że jest super
- ze wszystkich nakładek progowych z chodzi czarna okleina
- tu przy wlocie powietrza z drzwi do słupka po stronie pasażera i kierowcy wytarte płaty tej okleiny odchodzą
- guzik po lewej stronie od pokrętła świateł, połamany
- kwadratowe zaślepki w boczkach drzwi są dwie tylko w drzwiach kierowcy, w pasażera brakuje jeden, z tyłu po stronie pasażera brakuje dwóch i po stronie kierowcy jednej
- z elektroniki wszystko działa, grzanie, wentylowanie, rolety, siedzenia
- mała roleta w drzwiach tylnych po stronie kierowcy, rozpruta odstaje i zahacza się przy chowaniu
- tylna roleta działa ale jak się ją schowa to postronnie kierowcy znacznie odstaje
- klapka od popielniczki w jednych tylnych drzwiach nie działa
- brak magazynka na płyty w zmieniarce (gdzieś się zawieruszył twierdzi sprzedający)
- na silniku ta plastikowa osłona przy wlewie do spryskiwaczy połamana lata
- na obudowie filtra powietrza brakuje dwóch zapinek
- silnik z przodu czymś zalany taki biały osad
- z silnika słychać gwizd, tak jak by rolka któraś i tak twierdzi brat sprzedającego ale dziwi mnie że jak mechanik to dlaczego nie wymieniona
- fajny dźwięk tłumika, wygląda na seryjny ale nie mruczy jak seryjny
- zawieszenie bez pneumatyki, na sprężynach obniżających nawet fajnie leży
- nadkole przednie po stronie pasażera połamane
- pokrywy pod Navi i druga od akumulatora w bagażniku wyrobione latają i odstają po zamknięciu
- przy kole zapasowym jest taka listwa plastikowa przykręcona na wkręty, wszystkich brakuje więc ten plastik sobie lata
- na zdjęciach jest ta dźwigienka w nerce o otwierania maski w rzeczywistości już jej nie ma
- pali się czerwony samochodzik
- pali się poduszka, sprzedający twierdzi ze mata
- bije kierownica przy 30km/h czy przy 130km/h tak samo, brat sprzedającego twierdzi że wystarczy wyważyć koła
dziwne bo jak ja bym miał brata z własną wulkanizacją to bym to zrobił dla własnej wygody żeby mi nie biło :)
ogólnie auto tak ja by było w połowie rozbierane, i jakoś tak założone że połowy śrubek brakuje...
i wygląda tak jak by ktoś jeździł i nie myślał o dbaniu i o sprzątaniu auta
myślę że cena jak za wypas może i dobra, auto trzeba poczyścić i jak ktoś lubi podłubać to może warto kupić
cena za auto 35tys zł i ani grosza mniej, a za czarne felgi z ostatniego zdjęcia trzeba dopłacić 7tys zł i też ani grosza mniej

Odpowiedz z cytatem