Wymieniałem na Kayaby jakieś pół roku temu i przód stoi strasznie wysoko.
Wymieniałem na Kayaby jakieś pół roku temu i przód stoi strasznie wysoko.
założyłem wzmacniane K+F, na razie stoi bardzo wysoko :)
Panowie, podłączę się do tematu. Mam zamontowane w aucie obniożone sprężyny - nie wiem jakie, były zamontowane w momencie zakupu auta. Ostatnio zauważyłem, że przód mocno siadł. Chciałbym wymienić sprężyny. I teraz mam opcję na sprężyny Suplex. Wg katalogu mają one długość 407mm. Zacząłem szukać i porównywać długości sprężyn innych producentów. Suplex ma też sprężyny o innym numerze, pasujące do tego auta o długości 393mm. W kayabach widzę wartość 387mm, trafiłem też na Kayaby 398mm. Kager 402mm. Mam obawy czy te suplexy nie będą za wysokie? Głównie chodzi o właściwości jezdne, mniej o wygląd... Próbowałem znaleźć informację na temat długośći oryginałów, ale nie mogę się doszukać. Macie może jakieś zdanie, porady? Zakładać? Czy szukać może oryginalnych używek z niskiego przebiegu? Dzięki i pozdrawiam
ja na przodzie mam kayaba, z tylu kupilem oryginaly (po 400 z vat) odpowiednio dobrane do wyposarzenia i obciazenia dodatkowego (LPG)
i tyl i przod jest ok, nic nie siedzi, ale duza roznica w "twardosci" i komforcie była po wymianie amorytazatorów na sachs i wszystkich dupereli (odbojów, mocowań itp)