Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Problem z lpg

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Kolega wyżej ma niestety rację, ceny rynkowe e32 powodują, że kupują je osoby, dla których jakakolwiek wymiana lub naprawa staje się nieuzasadnioną ekonomicznie. Zatem potem znowu za 3k na allegro i się rynek szrotów BMW serii siedem jakby nie było kręci dalej.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Dzięki temu mamy dużo części na rynku wtórnym.

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Zaawansowany Użytkownik Awatar lostami1988
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Dzięki temu mamy dużo części na rynku wtórnym.
    hahaha święte słowa pozdrawiam KECAJA

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    Problem chyba znikł wczoraj jezdziłem cały wieczór i nie strzeliła poczytałem o regulaci blosa pokreciłem i chyba dobrze jest

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Kolega wyżej ma niestety rację, ceny rynkowe e32 powodują, że kupują je osoby, dla których jakakolwiek wymiana lub naprawa staje się nieuzasadnioną ekonomicznie. Zatem potem znowu za 3k na allegro i się rynek szrotów BMW serii siedem jakby nie było kręci dalej.
    Auto kupiłem niedrogo ale jest w dobrym stanie myśle jak bendę o nią dbał to jeszcze długo pojezdzi a jak się popsuje to odłorze i ją naprawie

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Nigdy nie ściągaj filtra powietrza ! Pomijając fakt, jakie śmieci wciągnął silnik, poprawna regulacja zwykłej instalacji gazowej jest praktycznie niemożliwa, a zdjęcie filtra powoduje jeszcze zubożenie mieszanki przez zmniejszenie podciśnienia w kolektorze (stąd częstsze strzały) Miałem E32 M30B35 ze zwykłą instalacją i byłem zmuszony nauczyć się ją regulować sam, bo gaz na różnych stacjach był różnej jakości. Zajmowało mi to parę minut i przypomina regulację gaźnika w starych samochodach.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    Nigdy nie ściągaj filtra powietrza ! Pomijając fakt, jakie śmieci wciągnął silnik, poprawna regulacja zwykłej instalacji gazowej jest praktycznie niemożliwa, a zdjęcie filtra powoduje jeszcze zubożenie mieszanki przez zmniejszenie podciśnienia w kolektorze (stąd częstsze strzały) Miałem E32 M30B35 ze zwykłą instalacją i byłem zmuszony nauczyć się ją regulować sam, bo gaz na różnych stacjach był różnej jakości. Zajmowało mi to parę minut i przypomina regulację gaźnika w starych samochodach.
    wiem sporo osób mi to powiedziało po świetach zamówie filter a który bendzie lepszy storzek czy orginalny załorzyć Wesołych świąt wszystkim życze

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    Orginal tylko i wylacznie

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    stożek to jest dobry ale do fiata cc po tuningu :) mi brakowało 2 spinek i stary filtr był jak kupiłem,założyłem wszystkie spinki i nowy wkład i już była różnica - kupując obudowę nie zapomnij o rurze od pasa przedniego do filtra

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    stożek to jest dobry ale do fiata cc po tuningu :) mi brakowało 2 spinek i stary filtr był jak kupiłem,założyłem wszystkie spinki i nowy wkład i już była różnica - kupując obudowę nie zapomnij o rurze od pasa przedniego do filtra
    Jak chcesz coś ulepszyć, daj lepiej sportowy wkład filtra zamiast papierowego. Stożek polepsza napełnianie, ale ciepłym (rzadszym) powietrzem z komory silnika, dlatego tak ważna jest ta rura od puszki filtra.