Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 118

Wątek: Problem z adoratorem mojej żony...

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Chciałbym móc powiedzieć, że nie mam doświadczenia w temacie, ale niestety mam...
    Mogę Ci tylko współczuć i rozumiem Twoją bezsilność i chęć szukania pomocy gdziekolwiek, nawet na forum.
    Niestety, pocieszyć Cię nie mogę. Wasze małżeństwo legło w gruzach i nie łudź się, ze będzie, jak dawniej.
    Ja swojej małżonce po 18 latach też dałem szansę. Wykorzystała ją przeciw mnie i ucierpiałem (właściwie to cierpię do dziś) na tym jeszcze bardziej.
    Z regulowaniem rachunków u adoratora też sobie daj spokój. Możesz się tylko dowiedzieć przykrych rzeczy, a nawet dowiesz się przy okazji, ze to nie pierwszy wybryk Twojej żony.
    Podejrzewam, ze i tak nie posłuchasz mojej rady, ale pewnie kiedyś ją wspomnisz. Jeśli chcesz w miarę cało i z twarzą wyjść z tej sytuacji, skończ ten związek teraz, kiedy masz argumenty w ręku. Ratuj rzeczy materialne, zabierz dzieci, jeśli masz i zależy Ci na nich. Potem będzie tylko trudniej, a kobieta zostanie dobrze poinstruowana przez koleżanki, rodziców itp i zostaniesz z gołą d.. na lodzie, a na dodatek oczerniony i obwiniony za całą tą sytuację.
    Pozdrawiam i trzymaj się. Jeśli chcesz pogadać i dowiedzieć się jak u mnie to wyglądało, napisz na PW, może uświadomię Ci, jak bardzo wdepnąłeś, bo jeszcze sobie chyba nie zdajesz sprawy...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Prawda. Dyskusje z adoratorem to już totalna żenada i brak honoru. No ale niektórzy mężczyźni i kobiety robią dziwne rzeczy w stresie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 730
    Przeczytałem cały wątek i nasuwa mi się kilka refleksji. Wielu pisze, że kobiety są wredne itp., to ja się zastanawiam po co z nimi jesteście jesli to takie tykajace bomby, które trzeba krótko trzymać na łańcuchu... ech smutno na to patrzeć. Prawdą jest, że wina zawsze leży po obu stronach. Jesli kobieta szukała sobie kogoś do towarzystwa, to czego jej zabrakło u ciebie. Kobiety chcą być kochane,doceniane, podziwiane. Można je porównać do ogrodu - nie wystarczy raz zasiać/ zasadzic, trzeba pielęgnować cały czas, ale pielęgnować, a nie być tylko strażnikiem.
    Czasem trzeba też zadać sobie pytanie co jest dla mnie ważniejsze - małżeństwo, czy praca. Czy poświęcisz pracę dla małżeństwa, czy odwrotnie, ale ja zawsze mówię, że z pracą się nie żeniłem. My często popełniamy błąd myśląc, że kobiety są podobne do nas, lub chcąc zeby tak było. Nie wiem skąd jesteś, ale są poradnie małżeńskie i tam radziłbym skierować kroki.
    Ty powinieneś zawalczyć o nią tak jak kiedyś, jak się poznaliście, a jeśli będzie darzyć cię uczuciem sama zrobi porządek z adoratorem. To wszystko jest bardzo trudne, ale możliwe.
    Ostatnio edytowane przez Blumen ; 08-01-2013 o 12:33
    E38 730 '94 manual

ex:
    Porsche 944 s2 '91
    Mondeo 2.5 V6 aut. '97
    Mondeo 1.8 '95
    Volvo 850 '96
    BMW 520 Kombi '97

BMW
    e38 740 M62B44
    Łatwo Ci mówić, bo pewnie nigdy tego nie przeżyłeś. Taki zawód i świadomość niemożności cofnięcia czasu potrafią załamać. Zmiana pracy ? Uważasz, że kobieta będzie kochać i będzie wierna bezrobotnemu, który na dodatek każdą chwilę spędzi na rozpamiętywaniu przeszłości i kontroli małżonki ?! Zapomnij..
    Co się stało, to się nie odstanie i sęk tylko w tym, czy kolega będzie potrafił żyć z tą kobietą po tym, co mu zrobiła. Na pewno nie da się już wskrzesić takiej miłości, jaka kiedyś między nimi kwitła, a zaufanie też już nie wróci. Oboje zmienili się nieodwracalnie i nie ma już kobiety sprzed zdarzenia, o którą warto byłoby walczyć.
    I nie pomoże tu żaden psycholog...
    Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 05-01-2013 o 14:21

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Cytat Zamieszczone przez Blumen Zobacz posta
    Prawdą jest, że wina zawsze leży po obu stronach.
    Typowy wybielający tekst. Tym razem wina była po stronie żony, zdradziła, puściła kantem. Następnym razem jak będzie wina mężczyzny to porozmawiamy. Nie róbmy z tego tematu dla przysłowiowych blondynek z tekstami typu 'ona miala za malo milosci', 'zasluzyla na wyzszy standard zycia', 'nie wiedziala , ze na świecie istnieją tak wielkie penisy jak sąsiada i zauroczona odeszla', itd. W sprawach rozwodowych orzeka się o winie więc prawodawca wziąl pod uwagę , ze moze ona leżeć też po jednej stronie, reszta to dyrdymały z kolorowych kobiecych pisemek.Druga rzecz piszesz, ze kobiety chca byc podziwiane, doceniane itd. i mozna je porownac do ogrodu, no to przepraszam mezczyzni nie chca tego samego? sa tylko obornikiem na którym ten ogród sie rozwija lub nie? chyba Ci wyprano nieźle mózg chłopie....

BMW
    e38 740 M62B44
    Dobrze prawisz, stawiam wódkę przy okazji ;-) Zdrowe podejście.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 730
    Chciałem napisać inaczej, ale się powstrzymam ;)
    Przede wszystkim tekst nie był pisany do was, tylko do autora wątku. Proszę też o czytanie ze zrozumieniem tekstu. Nigdzie nie napisałem, że ktoś ma się zwolnić z pracy i być bezrobotnym. Zmiana pracy nie polega na wymówieniu obecnej i rejestracji u Urzędzie Pracy. Proszę nie wypowiadać się za kogoś, ze stwierdzeniem, że tu już nic nie pomoże, jeśli osoba chce dać szansę.
    Chytrusek - nie oceniaj kogoś, jeśli go nie znasz. Przeszedłem w życiu naprawdę sporo w tym utratę dziecka, więc powstrzymaj się od komentarzy.
    Guner - Czy ja coś pisałem o facetach... dopowiadasz sobie rzeczy, których nie napisałem i masz do mnie o to pretensje (nie komentuje wymysłów o penisie i sąsiadach). Nie piszę o sądzie i sprawie rozwodowej, tylko o problemie małżeńskim, który dotyczy obojga, więc to oboje muszą się dogadać ze sobą. Jeśli ktoś jest szczęśliwy, to nie szuka czegoś innego. Jeśli kogoś nie ma w domu, to może mu coś umknąć. Oczywiście zgadzam się, że wina może leżeć tylko po jednej stronie, ale przypuszczam, że w tym przypadku tak nie jest - piszę to ze względu na osobę zakładającą temat, żeby na spokojnie i bez emocji pomyślał o tym - bo jeśli układało im się dobrze to co się popsuło?
    Nikogo nie obrażam, więc proszę też tego nie robić. Każdy ma prawo do odpisania NA TEMAT, więc nie twórzcie OT
    E38 730 '94 manual

ex:
    Porsche 944 s2 '91
    Mondeo 2.5 V6 aut. '97
    Mondeo 1.8 '95
    Volvo 850 '96
    BMW 520 Kombi '97

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    czy kolega będzie potrafił żyć z tą kobietą po tym, co mu zrobiła.
    Wielu żyje tylko pojęcia nie ma...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

BMW
    e38 740 M62B44
    Tak się składa, że czuję się ekspertem w tego typu sprawie, bo na własnej skórze odczułem i odczuwam nadal skutki zdrady żony. Dlatego też poczułem obowiązek (pomijając solidarność penisów) zabrać głos w sprawie. Nie Ty jeden Blumen straciłeś dziecko, ja także straciłem pierwsze, a drugie zabrałem z sobą odchodząc od małżonki. Ponadto mam już parę wiosen na karku i wiele innych nieszczęść mnie spotkało (ZUS, Urząd Skarbowy i.t.p.), a uważam się za dobrego człowieka i chętnie udzielam pomocy swoim doświadczeniem, kiedy tylko czuję się na siłach.

Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    Wielu żyje tylko pojęcia nie ma...
    Co do tego to fakt. Chodzi o to, że kobiety często zdradzania męża nie traktują jako coś złego do czasu, kiedy się wyda. Wtedy jest wielka skrucha, błagania o ratowanie małżeństwa i prośby o drugą szansę. A kiedy dostają to, o co proszą, wracają do poprzedniego życia jakby nic się nie stało, a facet cierpi. Dlatego uważam, że nie warto.

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Obserwuje ten temat prawie od poczatku. Wspolczuje ale moim zdaniem zebys nie wiem co zrobil to lepiej nie bedzie. Olej ja i znajdz sobie inna. Szkoda nerwow i zdrowia.

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2