Cytat Zamieszczone przez bosman
Cytat Zamieszczone przez raf_jez
Ponawiam temat ponieważ nikt nie udzielił odpowiedzi, a ja jakoś nie potrafię doszukać się jakiejś konkretnej stronki. Czy ktoś może zna stronkę w necie lub podpowie gdzie można sprawdzić wycenę samochodu wg eurotaxu ? Pytam ponieważ chciałbym w przybliżeniu móc sobie wyliczyć koszt akcyzy. Dziękuje za info
Moim zdaniem (ja tak robiłem) najlepiej zadzwonić do firmy ubezpieczeniowej, która oferuje polisy Auto Casco lub do brokera ubezpieczeniowego mającego w swojej ofercie kilka firm ubezpieczeniowych. Powiedz, że kupujesz konkretne auto i chciałbyś znać jego wartość ponieważ zastanawiasz się nad wykupieniem AC. Oni mają katalogi i podadzą wartość od ręki. Oczywiście są ludzie i ludziska, ale podejrzewam, że nie będzie większych problemów. Poza tym to chyba w każdym urzędzie celnym są katalogi i można tam się dowiedzieć. przecież na jakiejś podstawie UC naliczą akcyzę :)
Pozdrawiam
Powiem wam tak nie można już tak przeginać jak to się robiło jeszcze cztery miesiące temu ,że za auto o wartości np 7000 euro pisało się w umowie 200 euro i to przechodziło, obecnie można tą cene zaniżyć oczyiście w granicach ludzkiego rozsądku i się nie przyczepią tylko jak mówie w pewnych granicach. A do takiego wyliczenia średniej wystarczy nawet takie allegro.