Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: AKCYZA

Zaawansowany Użytkownik Awatar saulinek
    BMW
    e38 728
    masz racje na samochody ciezarowe nie ma akcyzy tylko badania,wydzial komunikacji,chyba skarbowka.tak rejestrowalem chryslera grand voyagera 2003r.cztery osoby plus przestrzen ladunkowa ale oczywiscie mam komplet siedzen i po pol roku zmieniam na osobowy.pozdrowienia wszystkim
    saula

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez szwed147
    A co do dostawczych to jest na nie akcyza a dlaczego:
    a dlatego ze jest to auto do 3.5 dmc wiec nie jest to jeszcze ciezarowka. Nie bierz forda bo bedziesz narzekal na niego- polecam Ci takie auta jak: renault master- w swojej kategorii jest malo psujacy sie, wygodny i malo pali, to samo dotyczy fiata ducato- podobno najlepszy dostawczak, firmy bardzo je sobie chwala (to nie jest zwykly fiat typu palio, bravo itd) no i jezeli chodzi o zywotnosc silnika to oczywiscie iveco...ja mam max dlugie max wysokie- dlugoscia podobne do najdluzeszego sprintera i dluzsze od maxi ducato, tranzita, mastera itp. Nie mowiac juz o komforcie jazdy (fotel dmuchany, delkatnie Cie buja jak w ciezarowce ;) ) auto jest z 2000r, michu ma iveco z lat 90tych (nie pamietam rocznika dokladnie) i rownierz je sobie chwali. Moj znajomy ma z roku 96, nastukane juz ponad 300tkm i auto lata dalej bez remontow i napraw- na bierzaco, wiadomo- klocki, filtry i olej.. Tak wiec jezeli zalezy Ci na silniku i komforcie jazdy (w kazdym innym busie auto skacze na dziurach a Ty razem z nim) to goraco polecam iveco.
    pzdr
    Szwedu co ty piszesz - auta majace wpis w dowodzie ze sa ciezarowe SA ZWOLNIONE Z AKCYZY - obojetnie czy to bedzie seicento van czy 40-to tonowy kolos, to auto ciezarowe i koniec, bez wzgledu na DMC!
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Cytat Zamieszczone przez szwed147
    A co do dostawczych to jest na nie akcyza a dlaczego:
    a dlatego ze jest to auto do 3.5 dmc wiec nie jest to jeszcze ciezarowka. Nie bierz forda bo bedziesz narzekal na niego- polecam Ci takie auta jak: renault master- w swojej kategorii jest malo psujacy sie, wygodny i malo pali, to samo dotyczy fiata ducato- podobno najlepszy dostawczak, firmy bardzo je sobie chwala (to nie jest zwykly fiat typu palio, bravo itd) no i jezeli chodzi o zywotnosc silnika to oczywiscie iveco...ja mam max dlugie max wysokie- dlugoscia podobne do najdluzeszego sprintera i dluzsze od maxi ducato, tranzita, mastera itp. Nie mowiac juz o komforcie jazdy (fotel dmuchany, delkatnie Cie buja jak w ciezarowce ;) ) auto jest z 2000r, michu ma iveco z lat 90tych (nie pamietam rocznika dokladnie) i rownierz je sobie chwali. Moj znajomy ma z roku 96, nastukane juz ponad 300tkm i auto lata dalej bez remontow i napraw- na bierzaco, wiadomo- klocki, filtry i olej.. Tak wiec jezeli zalezy Ci na silniku i komforcie jazdy (w kazdym innym busie auto skacze na dziurach a Ty razem z nim) to goraco polecam iveco.
    pzdr
    Szwedu co ty piszesz - auta majace wpis w dowodzie ze sa ciezarowe SA ZWOLNIONE Z AKCYZY - obojetnie czy to bedzie seicento van czy 40-to tonowy kolos, to auto ciezarowe i koniec, bez wzgledu na DMC!
    pod tym wlasnie jednym jedynym warunkiem- ZE MAJA TAKI WPIS a jak go nie maja to akcyza :]
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Zaawansowany Użytkownik
    a ja troche nie na temat.. ale do wypowiedzi szweda - fiat ducato?:) przeciez to najgorsze scierwo jakie moze byc :) jezdzilem sporo czasu takim wynalazkiem w turbo ropniaku i nikomu nie polecam tego auta!:) nie mam porownania do innych.. bo tylko takim jezdzilem, ale dla mnie to APOKALIPSA :)

z podstawowych usterek jakie zdarzaly sie bardzo czesto to:
    * co pare dni palila sie jedna zarowka ze swiatel mijania ( a zeby ja wymienic to trzeba zdejmwoac maskownice )
    * nagrzewnica co chwile padala
    * turbina
    * psuly sie na potege zamki w drzwiach
    * zawieszenie w moim miescie co chwila do wymiany :)

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez saulinek
    masz racje na samochody ciezarowe nie ma akcyzy tylko badania,wydzial komunikacji,chyba skarbowka.tak rejestrowalem chryslera grand voyagera 2003r.cztery osoby plus przestrzen ladunkowa ale oczywiscie mam komplet siedzen i po pol roku zmieniam na osobowy.pozdrowienia wszystkim
    Dokładnie tak.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez maniakowy
    a ja troche nie na temat.. ale do wypowiedzi szweda - fiat ducato?:) przeciez to najgorsze scierwo jakie moze byc :) jezdzilem sporo czasu takim wynalazkiem w turbo ropniaku i nikomu nie polecam tego auta!:) nie mam porownania do innych.. bo tylko takim jezdzilem, ale dla mnie to APOKALIPSA :)

z podstawowych usterek jakie zdarzaly sie bardzo czesto to:
    * co pare dni palila sie jedna zarowka ze swiatel mijania ( a zeby ja wymienic to trzeba zdejmwoac maskownice )
    * nagrzewnica co chwile padala
    * turbina
    * psuly sie na potege zamki w drzwiach
    * zawieszenie w moim miescie co chwila do wymiany :)
    Do tego trzeba dodac padajaca skrzynie biegow i defekty glowicy nieprzystosowanej do pracy pod turbina...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    zalezy od auta- bo wiadomo ze sa auta i auta. Jedni kupuja auto i nim jezdza a drudzy maja pecha- kupuja szroty i non stop sie psuja. Ogolnie ducaciakow jezdzi w cholere- moj kolega ma dwa i tylko zmienia oleje filtry. Firmy bardzo sobie chwala ducato.... to tak jakbys powiedzial kupujac e38 ktore bylo baaardzo zaniedbane przez poprzedniego wlasciciela- wrecz zajechane!! Tez bys pewnie na innym forum napisal "e38? scierwo jakich malo- mialem taka i non stop sie psula!!!" kolego maniakowy ;)
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735
    ja wiem tyle ze mi akcyzy teraz naliczyli 1736zl :(

Zaawansowany Użytkownik
    szwed zgadzam sie:) auto auto nie rowne. ale dlaczego to bylo nowka i tak sie psulo. nie powiedzialbym nic, jesli to by byla uzywka. ale to byla nowka :)

ogolnie dla mnie fiat to porazka. nie jestem uprzedzony. widzilalem takze pare sztuk Fiata Stilo - kolejna porazka :) system ABS co chwile siada, zarowki tak jak w ducato padaja. lakier schodzi ze zderzakow - platami calymi :)

i mowie tu o nowych autach :) a jeszcze dodam ze taki fiat stilo 1.6 benzynka pali w miescie okolo 10 -11 litrow i nikogo to nie dziwi :) moim zdaniem to ciut za duzo :) a wynik spalania potwierdzony przez kilku wlascicieli :)

moim zdaniem Fiat nie jest dobrym zakupem.

ps. co e38 nie narzekam :) chociaz nie powiem, zeby auto nie mialo swoich fochow :) zreszta nie oszukujmy sie :) wszyscy maja jakies problemy z naszymi autkami :)
    na rynku mozna kupic auta bardziej bezawaryjne :) ale kazdy kupuje to co mu sie widzi :)

ps2. ja e38 kupilem w leciwym wieku, uzywane. Usterki Fiata za to opisuje na modelach, ktore uzytkowalem/lub byly uzytkowane od nowosci :) malo tego! seriwosowane!:P

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez czoobek
    ja wiem tyle ze mi akcyzy teraz naliczyli 1736zl :(
    Bo musiałeś mieć w dokumentach PKW , mimo że masz przykładowo busa to no i tak zapłacisz akcyzę, nie płaci się jak masz tylko i wyłącznie -LKW.

Uprawnienia umieszczania postów