Podepnê siê pod temat, zak³adam lusterka z fotochromem do auta bez. Pytanko o pod³±czenie do fioletowej wtyczki lusterka fotochromatycznego.
Podepnê siê pod temat, zak³adam lusterka z fotochromem do auta bez. Pytanko o pod³±czenie do fioletowej wtyczki lusterka fotochromatycznego.
Broñ Masowego Wyprzedzania
Lustra raczej z polifta oprócz czarnych wtyczek s± 2 pinowe fioletowe. Dziêki za zainterere. Dodatkowo po pod³±czeniu luster lewe, kierowcy siê sk³ada a prawe nic. Trzeba podmieniæ modu³ prawego lusterka? Ten czarny HW10 SW11? Czy chodzi o co¶ innego ? Nic nie s³ychaæ z niego.
Ostatnio edytowane przez maxtoto ; 22-10-2024 o 20:18
E39 polift 2001, lustra z e39 polift pe³na elektryka. U mnie by³y zwyk³e ma³e podgrzewane, wk³adam podgrzewane, sk³adane, fotochromy, takie jak w E38. Fotele zwyk³e manual. Po za³o¿eniu lustro kierowcy siê sk³ada a pasa¿era nie. Nie wiem ile pinów bo wszystko le¿y w aucie. Dziêki bêdê kopa³ temat.
Sygna³ fotochrom przekazywany jest z lusterka wstecznego na lusterka zewnêtrzne.
Pin4 wtyczki lusterka wstecznego wchodzi na pin3 ¿ó³tej 3-pinowej wtyczki lusterka kierowcy. U ciebie to mo¿e byæ w³a¶nie ta fioletowa wtyczka, o której pisa³e¶.
Pin5 wtyczki lusterka wstecznego wchodzi na pin1 ¿ó³tej 3-pinowej wtyczki lusterka kierowcy.
Pin6 wtyczki lusterka wstecznego wchodzi na pin3 ¿ó³tej 3-pinowej wtyczki lusterka pasa¿era.
Pin7 wtyczki lusterka wstecznego wchodzi na pin1 ¿ó³tej 3-pinowej wtyczki lusterka pasa¿era.
Je¿eli chodzi o sk³adanie lusterka pasa¿era to interesuje Ciê czarna, 12-pinowa wtyczka.
Pin9 i pin8 odpowiadaj± za sygna³ sk³adania lusterka.
Je¿eli te dwa piny pozostaj± rozwarte, lusterko jest roz³o¿one. Po ich zwarciu lusterko powinno siê z³o¿yæ.
Sygna³y wyj¶ciowe na silniczek sk³adania i rozk³adania lusterka to piny 1 i 2 z tej 12-pinowej wtyczki.
Na twoim miejscu sprawdzi³bym czy na pinach 1 i 2 pojawia siê napiêcie przy "wydaniu" polecenia sk³adania lusterek.
Mistrz. Dziêki za roz³o¿enie tematu z fotochromem, jak ogarnê odpowiednie wk³ady to siê pobawiê. Lustro pasa¿era zaczê³o siê sk³adaæ po podmianie ECU w drzwiach na programowalne. Jestem spe³niony. Dziêkujê bardzo za wsparcie. Pozdrawiam.