Wycieku nie ma --- sprawdzone kilka razy ale p³ynu troszkê uby³o okolo 100mlZamieszczone przez wiku
Wycieku nie ma --- sprawdzone kilka razy ale p³ynu troszkê uby³o okolo 100mlZamieszczone przez wiku
Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !
Mo¿na sprawdziæ szczelno¶æ g³owicy poprzez zbadanie p³ynu ch³odniczego pod k±tem obecno¶ci w nim oleju. Jak test wyjdzie pozytywnie to jest jaka¶ nieszczelo¶æ skoro p³yn miesza siê z olejem. Ale jak w p³ynie nie bedzie oleju wcale nie bedzie to oznaczalo ze glowica jest OK :P
Nie wiem czy masz gaz czy nie, ale mi ubywa³o p³ynu przez nieszczelno¶æ reduktora, nie by³o wycieku tylko sobie kulturalnie parowa³ spod ¶rubki :?
Pozdrawiam
Wiktor
U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.
W³a¶nie mam gaz i w ASO powiedzieli mi , ¿e uk³ad ch³odniczy jest szczelny ale nie odpowiadaj± za gaz. Drugi majster wymieni³ mi trójniki gazowe z plastikowych na metalowe bo tam znalaz³ nieszczelno¶æ ale dalej gdzie¶ wycieka. Dzisiaj wykrêcê reduktor bo mam go na wierzchu i sprawdzê jak siê tam maj± uszczeleczki.Zamieszczone przez Wiktor
Tak olejus najpierwn trzeba posprawdzaæ wszystko pod wzglêdem wycieków . Oby to nie by³a g³owica. :x :x :x :x
B M W
Staram siê pisaæ poprawnie po polsku.
A mo¿e korek ch³odnicy ;) U mnie po jego wymianie przesta³o ubywaæ p³ynu. Ale oczywi¶cie nie t³umaczy to kopcenia :/
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
mo¿naZamieszczone przez olejus
mo¿naZamieszczone przez olejus
A jak siê sprawdza szczelno¶æ samej g³owicy bez zdejmowania? móg³by¶ rozwin±æ?
B M W
Staram siê pisaæ poprawnie po polsku.
a jak to zrobiæ ??Zamieszczone przez slawek1
jest mo¿liwo¶æ sprawdzenia obecno¶ci spalin w p³ynie ch³odniczym.przy odrobinie sprytu mo¿na nawet stwierdziæ który cylinder kuleje
a pamiêtasz moje lekkie kopcenie w DE. nomen omen by³o co¶ z kolektorem ss±cym..