Koñczy mi siê p³yn w zbiorniku spryskiwaczy ¶wiate³. Mam pytanie jakim p³ynem go uzupe³niæ, czy zwyk³y p³yn niezamarzaj±cy do szyb bêdzie odpowiedni czy z jakich¶ przyczyn musi to byæ jaki¶ konkretny rodzaj/firma?
Koñczy mi siê p³yn w zbiorniku spryskiwaczy ¶wiate³. Mam pytanie jakim p³ynem go uzupe³niæ, czy zwyk³y p³yn niezamarzaj±cy do szyb bêdzie odpowiedni czy z jakich¶ przyczyn musi to byæ jaki¶ konkretny rodzaj/firma?
Ostatnio edytowane przez Thomsen1 ; 10-12-2012 o 17:48
Bêdziesz Mia³ W_ _ _ _ _ _ e
powinien byc jakis specjalny ale jak zalejesz zwykly nic sie nie stanie:)
zala³em zwyk³y nie wiedz±c ze ma byæ specjalny i wszystko dzia³a...
gdyby Pan Bóg preferowa³ przedni napêd chodziliby¶my na rêkach...
nigdy nie jedz szybciej ni¿ twój anio³ stró¿ potrafi lataæ...
Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin
Tomek zbiornik spryskiwaczy ¶wiate³ to ten sam zbiornik który spryskuje szyby (du¿y pod nadkolem) jest te¿ zbiorniczek od intensywnego mycia (OPCJA ma³y na nadkolu pod mask±) i tam mo¿na nalaæ koncentrat, gdyby zamarz³ p³yn w du¿ym zbiorniczku awaryjnie masz koncentrat w intensywnym.
Yhm! Dziêki panowie czyli mo¿na zalaæ normalnym p³ynem.
Bêdziesz Mia³ W_ _ _ _ _ _ e
Jak kupisz p³yn to przeczytaj etykiete, bo zwykle s± to p³yny do szyb...i reflektorów :P
Nie u¿ywam intensywnego mycia, a p³yn z ma³ego zbiorniczka schodzi...I to do¶æ szybko. Mo¿e jednak idzie na ¶wiat³a przy normalnym spryskiwaniu?
e38 m62TUb44 740i
Swiatla spsikiwane sa co ktorys raz,nie pamietam co ile chyba 5 myc szyby;
By³o E30 325 , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540 :)
Jest E38 740IA