Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: 728i regeneracja siłownika hydraulicznego klapy?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728i
    Blog
    1
    hmm LOCKBUD dałeś mi duzo do myslenia olej oryginał, na 100% . pobawie sie to pompą jeszcze i jak nie pomoże to zminie ten siłownik gazowy :) mi ten siłownik dużo przepuszcza podczas otwierania i nie wiem czy nie za dużo ,ale narazie posprawdzam jeszcze drugi siłownik i pompę . dzieki za rady

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728i
    Blog
    1
    zamówiłem dziś siłownik pneumatyczny dla switego spokoju ale zdemontowalem teraz stary i wydaje mi sie że jest sprawny, bardzo cięzko go scisnąć do końca ( moja metoda to z jednej strony przyciskam do sciany a z drugiej reką go wciskam ) . zastanawiam sie też czy może wszystko już nie jest zuzyte bo auko ma bardzo duży przebieg 420tyś..

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    być może ma to mało ze sobą wspólnego, ale ostatnio w "fani 4 kółek" reanimowali merca slk, dach sie nie chciał sam rozkładać a składał się wieki, gość wymienił pompę (bardzo podobna do naszej) i wszystko zaczęło działać. Więc może w pompie masz już zużyte zawory?

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Cytat Zamieszczone przez neo386 Zobacz posta
    zamówiłem dziś siłownik pneumatyczny dla switego spokoju ale zdemontowalem teraz stary i wydaje mi sie że jest sprawny, bardzo cięzko go scisnąć do końca ( moja metoda to z jednej strony przyciskam do sciany a z drugiej reką go wciskam ) . zastanawiam sie też czy może wszystko już nie jest zuzyte bo auko ma bardzo duży przebieg 420tyś..
    Jeżeli jesteś w stanie ścisnąć go ręką to jest słaby, chyba że masz duuużo pary w rękach :) :) :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728i
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    Jeżeli jesteś w stanie ścisnąć go ręką to jest słaby, chyba że masz duuużo pary w rękach :) :) :)

raczej do takich ludzi nie należę hehe :) jutro zobacze co sie bedzie działo jak założe nowy siłownik. ten stary jest z 1998r wiec napewno jest zuzyty czesciowo. dodam jeszcze że po nocy jak otwieram klapę to silnik pompy dość głośno wyje i klapę paktycznie całą musze reką otwierac a jak już zamkne -otworze dwa razy to tylko minimalnie jej pomagam przy starcie ,a przy zamykaniu ostatnie 20cm spada bez kontroli i trzaska . olej jest,odpowietrzana była na kążdym przewodzie i lipa :( a taki fajny gadzet :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez neo386 Zobacz posta
    raczej do takich ludzi nie należę hehe :) jutro zobacze co sie bedzie działo jak założe nowy siłownik. ten stary jest z 1998r wiec napewno jest zuzyty czesciowo. dodam jeszcze że po nocy jak otwieram klapę to silnik pompy dość głośno wyje i klapę paktycznie całą musze reką otwierac a jak już zamkne -otworze dwa razy to tylko minimalnie jej pomagam przy starcie ,a przy zamykaniu ostatnie 20cm spada bez kontroli i trzaska . olej jest,odpowietrzana była na kążdym przewodzie i lipa :( a taki fajny gadzet :D
    Skoro wyje to jednak brakuje oleju... lub to co tam jest w ukladzie to jakies "bloto" pozostale po oleju
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!