Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: Auto g³upieje, wiem od czego tylko gdzie i jak to dostaæ? E38 740i

Vip Vip Awatar Patromierz
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    Sk±d
    Warszawa

Question Auto g³upieje, wiem od czego tylko gdzie i jak to dostaæ? E38 740i

Witam!
    Auto ju¿ na ukoñczeniu, zosta³o parê rzeczy i zosta³a ostatnia - elektronika. Od kupna co¶ nie tak by³o z dsc - klika³em a ono zero reakcji. Lusterko siê nie obsuwa³o. Po pewnym czasie lusterko zaczê³o dzia³aæ, natomiast czujniki - lampka mruga³a i piszcza³a ci±g³ym. Stwierdzili, ¿e to jakie¶ combi (czy kombi) jakie¶ ustrojstwo w zegarach. Podpiêli od zdrowej e38 i WSZYSTKO od¿y³o. Dsc siê w³±czy³o, lusterko obsuwa, czujniki jak wcze¶niej, kierownica zaczê³a l¿ej chodziæ (momentami by³a ciê¿ka jak w gokarcie, my¶la³em, ¿e co¶ z wspomaganiem) jak rêk± odj±³. Problem jest tego typu, ¿e taki nowy bajerek kosztuje ko³o 3tys, a to przy w³o¿onej kasie ma³o mo¿liwe. Chcia³bym dostaæ u¿ywany i zaczerpn±æ jaki¶ rad od Was, mo¿e kto¶ spotka³ siê ju¿ z takim czym¶.
    Pozdrawiam!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Kombi i IKE to oznaczenie licznika. Tego pierwszego nie ma w E38(wystêpowa³o w E39, tzw. licznik na ma³ym boardzie). W E38 by³o tylko IKE.

Odno¶nie za³o¿enia innego to potrzebny bêdzie PA Soft i NCS Expert. Mo¿na kupiæ u¿ywany licznik(musi przede wszystkim roczikowo pasowaæ, przedliftowego licznika nie da siê tak ³atwo dokodowaæ w polifcie), nale¿y w nim zmieniæ VIN(do tego potrzebny jest PA Soft) i dokodowaæ go do samochodu(do tego jest potrzebny NCS Expert)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Vip Vip Awatar Patromierz
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    Sk±d
    Warszawa
    Czyli mam rozumieæ, ¿e dosyæ skomplikowana czynno¶æ? Dobrze, ¿e to "po znajomo¶ci" i za darmo auto robi± (flacha bêdzie z najwy¿szej pó³ki za dokonania). Czyli mo¿na kupiæ zegary, ale rocznik musi byæ ten sam i zapewne co¶ z V8 je¶li u mnie 4.4 siedzi?

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 20-01-2012, 12:00
  2. Nie bardzo wiem gdzie zadaæ to pytanie - inpa, dis...
    Przez darkman w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 25-07-2011, 19:50
  3. [elektryka] od czego kostki pod tylnym siedzeniem,prosze tylko o odp jak ktos wie.
    Przez luki730i w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 16-06-2011, 21:34
  4. [ pozostale] 750iL kapie woda tylko z czego?
    Przez Supermen w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 18-07-2009, 22:26
  5. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04-09-2008, 06:38

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •