Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Po oględzinach E38 728ial

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Taki przebieg to dla mnie żadna nowość 7er jest stworzona do robienia tras w rok można zrobić 100 tyś :)

Dla nas to nowość bo liczniki są często kręcone i na żywo rzadko kiedy można zobaczyć taki przebieg. Gdyby brak było takiej możliwości to wiele E32 i E38 90% z nich miało by spokojnie 500k+ PRzebiegu

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Bez obrazy ale jak ja widzę takie sprawdzanie auta, mierniki programy jeden to drugi tamto , tu ryska tam troche rdzy tam to, tam siamto itd... Tak właśnie sprzedałem poprzednią e38 i już NIGDY więcej takich klientów nie chce widzieć
    Ale to chyba normalne, że jak ktoś kupuje auto to je chce dobrze sprawdzić żeby nie mieć później niespodzianek. Czasy kopania w koło w celu sprawdzenia już minęły. A że potencjalny sprzedający się denerwuje to trudno, albo chcesz sprzedać auto i nie masz nic do ukrycia albo nie.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez martinez538 Zobacz posta
    jakie auto by wytrzymało ten przebieg?
    Proszę bardzo... http://www.finn.no/finn/car/used/obj...nkode=38559076
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    Jak ja bym zobaczył że ktoś mi moje auto opisuje i komentuje na jakimś forum to by mnie chyba szlag trafił, albo kupujesz albo szukaj innego a nie jakaś niepotrzebna dyskusja o samochodzie którego widzimy tylko na zdjęciu, i 90% jego ewentualnych wad nie widać ani nie słychać, więc dla mnie to bez sensu
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    Mieczysław to akurat dobry przykład, ale to diesel nie wysilony, no i mercedes, te stare jeszcze więcej wytrzymywały, ale nie wiem czy 728i by tyle przejechała, chociaż kto wie
    Ostatnio edytowane przez martinez538 ; 09-12-2012 o 18:18

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Mnie tam też taki przebieg nie dziwi. Co do ciężarówek to tam pierwszy milion pęka po ok 6 latach. Jednak byłbym wdzięczny gdybyś dał jakieś info gdzie (w jakich modułach) i czym (jakim softem) można przebieg odczytać. Jest trochę opisów w necie niby, ale chciałbym wiedzieć czy da radę to zrobić interfejsem ADS (np takim od nerwusa).

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Bez obrazy ale jak ja widzę takie sprawdzanie auta, mierniki programy jeden to drugi tamto , tu ryska tam troche rdzy tam to, tam siamto itd... Tak właśnie sprzedałem poprzednią e38 i już NIGDY więcej takich klientów nie chce widzieć...jak słysze jakies wybrzydzania , przez cały czas to naprawdę następnemu klientowi podziękuje już w pierwszych 5 min.. Rozumiem że nie zgadza się dużo z tego co sprzedający na wypisywał ale ja miałem wszystko tak jak jest a jeszcze takie wywody kupującego... To są auta 12-15 letnie i nie oczekuje od nich nowości , a jak kupujący tak to do salonu.
    Każdy ma własne przygody z kupnem i sprzedażą. Kupujący mają różne sposoby negocjacji/wybrzydzania. Inaczej wygląda sprawa z perspektywy jak sprzedajesz, inaczej jak kupujesz.

BMW
    E66 735Li
    Jak ja bym zobaczył że ktoś mi moje auto opisuje i komentuje na jakimś forum to by mnie chyba szlag trafił...
    A mnie byłoby wstyd, że ściemniam odnośnie stanu auta.
    Po to są właśnie takie działy. Gdyby ktoś wcześniej ode mnie oglądał ten samochód, oszczędziłby mi całego dnia na wyjazd.

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    Dawno mineły te czasy gdzie gołym okiem można było ocenić auto, teraz nawet handlarz się natnie na felerny egzemplarz, bo technika tak poszła do przodu że coraz łatwiej oszustom ukrywać prawdę o aucie

Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    A mnie byłoby wstyd, że ściemniam odnośnie stanu auta.
    Po to są właśnie takie działy. Gdyby ktoś wcześniej ode mnie oglądał ten samochód, oszczędziłby mi całego dnia na wyjazd.
    Wiesz co to zależy od człowieka, ja nie jestem handlarzem i nie wciskałbym takiego kitu komuś, ale też nie pozwoliłbym żeby ktoś oczekiwał odemnie auta w idealnym stanie, nie mówię że Ty akurat oczekujesz, ale widziałem już że ktoś nie kupił auta bo miało odpryski na masce, a on myślał że 20 letnie bmw będzie nowe
    Ostatnio edytowane przez martinez538 ; 09-12-2012 o 18:45

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Masz racje ale znalazło się wiele wad o których sprzedawca nie wpomniał nie można oczekiwać ideału ale i sprzedający nie może oczekiwać że ukrycie wad zanim kupujący przyjedzie i na miejscu je wykryje to mi to nie bedzie przeszkadzać i samochód i tak kupi,

BMW
    E66 735Li
    Dawno mineły te czasy gdzie gołym okiem można było ocenić auto, teraz nawet handlarz się natnie na felerny egzemplarz, bo technika tak poszła do przodu że coraz łatwiej oszustom ukrywać prawdę o aucie

Wiesz co to zależy od człowieka, ja nie jestem handlarzem i nie wciskałbym takiego kitu komuś, ale też nie pozwoliłbym żeby ktoś oczekiwał odemnie auta w idealnym stanie, nie mówię że Ty akurat oczekujesz, ale widziałem już że ktoś nie kupił auta bo miało odpryski na masce, a on myślał że 20 letnie bmw będzie nowe
    Idealnie to tylko z salonu, a i nie zawsze :)
    Z odpryskami to chyba większość by wzięła jeśli byłyby to takie mankamenty, a jak dla mnie to już mogłaby być nawet maska po gradobiciu gdyby był to jedyny minus :)
    Ale stan silnika i modułów auta to już inna kwestia niż odpryski.