Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9

W±tek: [Karoseria] Malowaæ czy nie malowaæ a pó¼niejsza sprzeda¿

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Sanok

[Karoseria] Malowaæ czy nie malowaæ a pó¼niejsza sprzeda¿

Witam
    Problem polega na tym i¿ mój samochód jest bezwypadkowy i ma wszystkie oryginalne szyby. Problemów jest kilka a mianowicie szyba przednia jest pêkniêta i mam ju¿ now± , co zrobiæ ¿eby przy pó¼niejszej sprzeda¿y nikt mi nie zarzuci³ ¿e samochód by³ nie wiadomo jak walony ¿e przednia szyba a¿ posz³a. Puki co jedyne co przychodzi mi do g³owy to zrobienie jaki¶ fotek i jak siê uda to zostawiê sobie t± szybê. Co do karoserii to ¿eby by³a idealna potrzeba jej zrobiæ kilka zaprawek i najlepiej pomalowaæ ca³± maskê bo jest trochê obita przez kamienie. Mój znajomy lakiernik bêdzie mi to robi³ i mówi ¿e trzeba malowaæ do miejsca gdzie mo¿na to ³adnie odci±æ a punktowe zapylenie bêdzie widaæ choæby nie wiem jak siê postara³. Teraz pytanie co robiæ czy zrobiæ kilka zaprawek punktowych czy malowaæ ca³e elementy ?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    730D
    Sk±d
    RADOM
    z mask± mam ten sam problem .
    730

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    zdolny ¶l±sk
    co do szyby,to zrób zdjêcia uszkodzenia, najlepiej jakie¶ w trakcie wymiany,¿eby by³o widaæ ¿e wycinaj± j± z ca³ego auta, tak samo z mask±, i maluj ca³±.

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Na Twoim miejscu szybê jednak bym gdzie¶ sobie przechowa³,o ile masz tak± mo¿liwo¶æ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar rafal25bn
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Bêdzin
    Maluj spokojnie. ja mam zamiar w ogole zmieniæ kolor samochodu i bêdzie cale malowane i nie bêdê siê przejmowa³ tym.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Szybê jak najbardziej zachowaj i zrób fotorelacjê krok po kroku, normalnemu kupuj±cemu powinno wystarczyæ.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Sanok
    Co do szyby to zdjêcia porobiê i szybê gdzie¶ ulokujê w jakim¶ schowku na firmie ale czasami mo¿e komu¶ przeszkadzaæ i siê jej pozbêd±. Ale zdjêcia to dobra opcja któr± zastosujê. Co do maski to w³asnie siê bojê bo to moje pierwsze auto którego jestem pewien ¿e nie by³o bite. Tak¿e nie wiem puki co muszê czekaæ a¿ bêdzie odpowiednia temperatura na zewn±trz bo mój lakiernik odradza mi malowaæ czego¶ piêknie ³adnie na zimê bo lakier ¿eby by³ w pe³ni twardy musi schn±æ przynajmniej 10 dni.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar kasin
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E38 735i
    Sk±d
    Koñskie
    Cytat Zamieszczone przez zuczek09 Zobacz posta
    lakiernik odradza mi malowaæ czego¶ piêknie ³adnie na zimê bo lakier ¿eby by³ w pe³ni twardy musi schn±æ przynajmniej 10 dni.
    jak ja pracowa³em ze 4lata temu w zak³adzie lakierniczym u mnie w mie¶cie ,to szef kupi³ wtedy promiennik podczerwieni super sprawa element sech³ w 20 min na gotowo ,plus do tego by³y szybkoschn±ce lakiery ,a to by³o tak jak wcze¶niej pisa³em 4 lata temu

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Sanok
    Mo¿na zastosowaæ te "lakiery" tz przy¶pieszacze ale nie wiadomo jak to wyjdzie ...

Podobne w±tki

1. (karoseria) maska nie odskakuje po otwarciu
    Przez mati-e28 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 24-02-2015, 22:00
  2. Pokrywy zaworów polerowaæ czy malowaæ?
    Przez ups00 w dziale TUNING
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 19-03-2010, 22:12
  3. [19] muszê kupiæ 2 opony tylko nie wiem czy na przód czy na
    Przez Wiktor w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 19-10-2008, 11:23

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •