Witam, nie chcę zakładać nowego wątku dlatego zapytam tutaj, również posiadam bmw e23 728i ale bez systemu abs, obecnie zajmuję się tematem hamulcy ( dodam tylko co jest zrobione: zregenerowałem w całości zaciski przód tył, nowe tarcze, klocki, wymieniona część przewodów, kupiłem zestaw naprawczy do pompy hamulcowej i pompa też jest zregenerowana bo wcześniej ciekła ) Obecnie auto jest u mechanika, dostałem info że servo hamulcowe [link] też cieknie, i tu moje pytanie? Czy ktokolwiek z was regenerował ten element? Czy może mi coś podpowiedzieć w tym temacie? Z tego co widzę na stronie [link] element jest niedostępny, nie ma dostępnego zestawu naprawczego.
Nie dodałem jakie są objawy: pedał przy wciśnięciu jest twardy, a po chwili robi się miękki i dopiero wtedy można go wcisnąć do końca. Zakładam że to może być wina gruszki [link] natomiast jest ona dostępna do kupienia nowa, w rozsądnej cenie więc nie stanowi to problemu. Chciałbym to naprawić , auto i tak jest unieruchomione, serwo cieknie i chciałbym uniknąć późniejszych problemów
Znalazłem taki manual jak to zrobić samodzielnie ale nie będę ukrywał że się na tym znam.
Zdjęcie elementu: zdjęcie1, zdjecie2

Odpowiedz z cytatem