PO co na ekranie jest konsumpcja 1 konsumpcja 2? czym to sie rozni?
PO co na ekranie jest konsumpcja 1 konsumpcja 2? czym to sie rozni?
po to żebyś na przykład mógł sprawdzić na danej trasie ile spalasz nie kasując średniego spalania z dłuższego okresu
Więc konsumpcje 1 należy rozumieć jako średnie spalanie z dłuższego okresu czasu, a konsumpcje 2 z konkretnej trasy, czy nie ma rozróżnienia?
Ja na 1dynce sprawdzam krótkie trasy , a na 2jce mam np. Roczne spalanie :) chyba że żonka kochana rozładuje aku :):)
kosaaro
Aha, czyli to na tej zasadzie działa. Właśnie tak sobie rozgryzam swój samochód i zaobserwowałem, że kons.1 żywo reaguje na "styl" jazdy :P a kons. 2 praktycznie jest bez zmian.
Kosaaro, skoro jesteśmy jużprzy temacie BC, orientujesz się, jak skasować pozycję distance? Jak włączam ją, to min. wartość to 1 i jak tak zostawie, to w miarę przybywania kilometrów "dystans" mam na minusie ;p pomieszałem sobie tam i teraz nie mogę z tego wybrnąc.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Dzięki wielkie za odpowiedź, kurcze, szkoda, że ani słowa o kasowaniu.
A co chcesz drogi kolego tam skasowac :) Sluzy to do okreslenia ile juz przejechales do celu,a w sumie to ile do niego jeszcze zostalo. Najpierw wprowadzasz ile masz do pkt. A. Jedziesz sobie, jedziesz i widzisz ile Ci zostalo. pozdrawiam
Tak, ja to wszystko rozumiem. Opowiem na przykładzie. Gdy rozgryzałem BC to w miejscu "distance" miałem coś takiego "----". Postanowiłem poklikać, pomieszać i wklepałem 10km. Po przejechaniu tych 10ciu km. i więcej wartość wskazywana w tym miejscu wynosiła -1, -2... i tak można w nieskończoność ;p Mnie rozchodzi się, czy można wrócić, czy też skasować jakiekolwiek wskazania i wrócić do momentu, aby przy napisie "distance" widniało w/w "----". Nie wiem, czy napisałem to w miare zrozumiale ;p
Ja też swego czasu dochodziłem do tego,ale bez skutku.Wchodząc w BC w opcje DISTANS wciskasz po prawej stronie SET i znowu wpisujesz km.do celu zatwierdzasz i wtedy (-)nie kuje w oczy ;)