Ostatnio edytowane przez BOSS ; 12-12-2012 o 21:15
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
u mnie piksele to żaden problem wszystko działa tyle że wskazówki mam od kupna pozamieniane, ta z ekonomizera jest na wskaźniku temp. płynu chłodniczego a na ekonomizerze jest ww. wskazówka. Chciałem to pozamieniać i tylko się uszkodziła ta miedziana "sprężyna". Zauważyłem też że obie wskazówki są przyklejone :/ to już bardziej się opłaca wymienić zegary, chyba że znacie kogoś w warszawie kto by wymienił mi wskazówki od ekonomizera i temp. płynu chłodniczego?
Ja naprawiam zegary. Wymieniam silniczki i taśmy. Koduję.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
i stal sie problem bo zegary padly mi calkiem prendkosciomierz oszukuje o jakies 15km paliwo nie dziala temperatura tez a obrotomierz staje na 4 tys i bende musial wymienic moje pytanie czy zegary z 2,8 r6 benda pasowaly do 3,5 v8
mi nie spasowały nie dało rady zmienic VIN w zegarach najlepiej szukaj z 3,5 v8 mi podeszły od e39 z tego samego roku i ten sam silnik i z wgraniem vin-u zero problemu i z zaprogramowaniem tez
BUMERMANIAK
Witam, Panowie nie wiem o co chodzi wam z tym kodowaniem. Zmieniajac zegary nic nietrzeba kodowac. Musicie przepiac modul ktory jest za zegarami i w nim sa zapisywane wszystkie informacjie (ike - to jest ten modul co wpina sie te 2 kostki). Liczniki same w sobie nieposiadaja zadnych zapisanych informacji. A pisze to bo sam wymienialem zegary 5 miesiecy temu i wszystko dziala. Pozdrawiam
Nie zawsze da się przez gniazdo zakodować nowe zegary. Moduł z tyłu był montowany do 98 roku. Późniejsze już mają wszystko w jednym i to głównie z nim są problemy. Mowa o kodowaniu vin przebieg. Ze starszymi nie ma problemu. Za to w starszych padają często te moduły. Zegary różnią się tarczkami a dokładnie skalą poziomu paliwa i wskazaniem biegów jak ktoś ma automat. Tego nie da się zakodować. Są dwa rodzaje wskaźników biegów. Są inne polaczenia na płycie. Np jak ma się palić p to pali się 2. Jak ma być n to pali się p i tak dalej. Powodem tego są różne skrzynie. Stara ma inne ułożenie diod a steptronic ma inne. Tak naprawdę tylko na to trzeba zwrócić uwagę. Skalą pojemności baku jest inna. W niektórych jest podana w litrach a niektórych są ułamki. Pojemność baku jest kodowana komputerem. W poliftowych dochodzi problem z dsc i czujnikiem konta skrętu. Nie zawsze chce to działać poprawnie.
Wymiana licznika nie jest do końca dobrą sprawą. Jak będziecie mieli szczęście to zadziała ale miałem wiele przypadków gdzie były problemy.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein