termosat, zapowietrzanie sie układu, albo może pompa wody wariujej
termosat, zapowietrzanie sie układu, albo może pompa wody wariujej
Ale jak by pompa wody siadła to silnik raczej powinien się przegrzać a nie nie dogrzewać. Odpowietrz najpierw układ i wymień przy okazji termostat. To nie duży koszt a w razie czego jedną rzecz wyeliminujesz.
"W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."
trudno samemu wymienić termostat ? dużo roboty ? oczywiście sposób garażowy czy gra niewarta swieczki , orientujecie sie jaki to koszt?
Ostatnio edytowane przez BRIK ; 26-01-2013 o 21:14
Tutaj masz gdzie jest termostat ( http://7er.pl/showthread.php/6148-me...stat-w-2-5-TDS ). Jak masz sprawne ręce to sama wymiana na spokojnie 20-30 min. Ogólnie trudne nie jest. Gorzej z prawidłowym odpowietrzeniem.
"W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."
wielkie dzięki za schemacik jutro trza do sklepu i wieczorkiem do garażu zobaczymy co będzie![]()
właśnie nie koniecznie, też myślałem że powinno się przegrzewać poprzednio u mnie w e34 nie dogrzewał właśnie i okazało się że pompa wody a sprawdziłem termostat kupiłem nawet 3 bo myślałem że któryś był uszkodzony, odpowietrzałem po 3 razy dziennie auto, i w końcu okazało się że pompa wody, wymieniłem i było gitara
dziś wymieniłem termostat jest ok ale do tego był jeszcze zapchany ten cięki wężyk który wychodzi ze zbiorniczka no ale udzło się dzięki wszystkim![]()
udało się po tańoszce zrobić, to gitara :p powodzenia :)