Ja nie rozumiem po co Wam inne wozide³ka posiadaj±c BMW. Po to kupi³em beemke ¿eby siê ni± cieszyæ i je¼dziæ. Kupuj±c inny samochód do jazdy to i tak nie wyjdzie taniej. Po co trzymaæ jakiego¶ z³oma jak siê ma porz±dny samochód...
Ja nie rozumiem po co Wam inne wozide³ka posiadaj±c BMW. Po to kupi³em beemke ¿eby siê ni± cieszyæ i je¼dziæ. Kupuj±c inny samochód do jazdy to i tak nie wyjdzie taniej. Po co trzymaæ jakiego¶ z³oma jak siê ma porz±dny samochód...
E23 728 - E38 728 - E60 520d - E65 750i
Ty masz 2.8 wiêc w miare ekonomik ale nie tylko o to chodzi.
Ja posiadam E32 i posiadam seata ibize Dlaczego? A no dlatego ¿e do codziennej jazdy szkoda mi E32 teraz nasta³a zima wiêc tym bardziej ani mi siê ¶ni wyprowadzaæ j± z gara¿u nara¿aj±c niewinne elemnty na korozjê, Siadaj±c do ibizy nie muszê zbyt dok³adnie otrzepywaæ obuwia, jak z³o¿ê tylni± kanapê to mogê przywie¼ drewno z tartaku na bude dla psa, mogê przywie¼ steropian co w e32 by mi nawet nie przysz³o na my¶l, a przedewszystkim mogê trochê zaoszczêdziæ na paliwie bo ibiza pali ko³o ~6 litrów nawet po mie¶cie a E32 20l :) W³a¶nie po to mi inny samochód. E32 s³u¿y ale w lato w lato prawie nie stygnie silnik bo je¿d¿ê w ³adn± pogodê dla przyjemno¶ci swojej i przechodniów by napawaæ ich oczy piêknem bij±cym od BMW E32.
Wyjdzie taniej i to sporo. Samochody bez porówniania ale przeznaczenie jest nieco inne w ibizie nie mam konfortu wygl±du i osi±gów ale te¿ siê nie psuje czê¶ci s± tanie dowiezie mnie gdzie chce przewiozê ni± co chce. Wiêc same plusy w te same miejsca dojiedziesz mniej spalisz i ci nie szkoda samochodu tak jak e32.
Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 04-12-2012 o 12:32
Je¿d¿enie do pracy to raczej nie jest przyjemne samo w sobie nawet je¿eli ma siê jechaæ 7er stoj±c potem w korku. Ja mia³em Opla Astrê kombii z 2000 roku z silnikiem 1.4 i gaz. Bylem bardzo z niego zadowolony gdy¿ spalanie wynosi³o 8-10 litrów LPG czyli naprawdê ma³o. Jak ogarnê moj± Beemkê i bêdzie trochê kasy to wracam do tego samochodu. Mogê naprawdê go poleciæ. A 7er mam do tego, ¿eby je¼dziæ w weekendy kiedy nie ma korków i wtedy mogê siê cieszyæ z jazdy - przyjemnej bezkorkowej jazdy. Pozdrawiam.
Jak kto¶ musi du¿o je¼dziæ w zimie to jeszcze zrozumiê posiadanie drugiego samochodu do tyrania, tylko ze wzglêdu na sól na drodze.. Ja osobi¶cie w zimie je¿d¿ê du¿o mniej lub korzystam z komunikacji miejskiej.
Chyba ¿e tak ja naprzyk³ad mam samochód codziennie w ruchu.
Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 04-12-2012 o 13:48
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
ja bym obstawia³ E36 na zime :D
PKS-em nie je¿dzê, tylko komunikacj± miejsk± jak mam niedaleko, bo mi sie nie chce wyjmowaæ samochodu z gara¿u i je¼dziæ w korku po ¶niegu i soli. Kiedy i tak musze gdzie¶ pojechaæ dalej to jade po prostu samochodem. Trójk± je¼dzi moja druga po³ówka, ja dwa samochody u¿ywam na codzieñ (728 i 750) z czego 750 bedzie na sprzeda¿ za jaki¶ czas, wiêc zostanie mi jeden do jazdy codziennej. E23 traktujê jako auto hobbystyczne oraz kolekcjonerskie i poruszam siê nim sporadycznie latem. I dlatego w³a¶nie ¿e posiadam kilka samochodów, wiem ¿e jest to ma³o op³acalne... Lepiej mieæ jeden, dbaæ o niego i u¿ywaæ kiedy trzeba.
Dobrze piszesz ManiacDrifting, faktycznie E36 wiêcej je¼dzi w zimie ni¿ siódemki :)
no tu mnie rozbawi³e¶ kolego , przecie¿ ta oplowska blacha zdzewia³a ju¿ w fabryce z czego Opel w tych latach by³ znany
to jest dobra propozycja tym bardziej , ¿e idzie zima i ruch na rynku mniejszy a co za tym idzie kupuj±cy bardziej chêtni do negocjacji ceny
Chyba jeste¶ pijany :)
Masz racjê ale zapomnia³e¶ dodaæ ¿e na 200km :p MB nie polecam z racji jego osi±gów,jednak je¶li Ci na tym nie zale¿y to nawet do dojechanego egzemplarza kompletnie siê nic nie dok³ada (mam dwa takie egzemplarze i wiem co mówiê). Spalanie w mie¶cie do 20t mieszkañców nie wychodzi wiêcej ni¿ 7L. Je¶li uwa¿asz ¿e takie w124 mo¿e spaliæ 11L to chyba masz na my¶li egzemplarz z silnikiem 3.0 albo po prostu takim nie je¼dzi³e¶. Jak chcesz to jutro Ci zrobiê fotki mojego w124 które u¿ywam na co dzieñ od 11 lat,fakt ¿e stan jest krytyczny jednak nic do niego nie dok³adam.
Tomcad-poka¿ swoj± E32,nawet nie wiedzia³em ¿e masz...
Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 04-12-2012 o 15:15