Krzywy jeste¶ niereformowalny, ale przecie¿ nie o to tu chodzi.
Czy my Ci dokuczamy, ¿e je¼dzisz swoj± e38 na co dzieñ ????
To przestañ siê nas czepiaæ i szanuj nasze zdanie, jak my szanujemy Twoje.
Krzywy jeste¶ niereformowalny, ale przecie¿ nie o to tu chodzi.
Czy my Ci dokuczamy, ¿e je¼dzisz swoj± e38 na co dzieñ ????
To przestañ siê nas czepiaæ i szanuj nasze zdanie, jak my szanujemy Twoje.
pozdrawiam Bartek
Ze s³ów które tu pad³y wynika ¿e je¶li je¼dzimy swoimi 7er na co dzieñ, to nie szanujemy aut, mamy je jako zwyk³y samochód, nie dbamy itp. Co innego Wy. Chuchacie, dmuchacie i jeste¶cie idealni. To nie jest zdrowe podej¶cie.
To jest samochód - s³u¿y do jazdy.
Nikt nie bêdzie mi mówi³, jak mam ¿yæ, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podzia³ami je¶li chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
moja by³a 7er: http://7er.pl/showthread.php/10628-Witam-wszystkich
nie rozumiem tej ja³owej dyskusji odbiegaj±cej znacz±co od tematu...ka¿dy u¿ywa swojego auta do tego do czego chce...jeden do jazdy, drugi do wo¿enia ziemniaków a trzeci do patrzenia ..... moje auto - moja sprawa...jak kto¶ chce niech sobie postawi i kilka 7er w gara¿u i ogl±da, albo je zmienia co godzinê... kolega szuka wozide³ka za ma³e pieni±dze wiec w tym mu pomó¿my... skoro chce je¼dziæ czym¶ innym a nie 7erem to znaczy ze ma taki czy inny powód czy po prostu takie widzimisiê...
gdyby Pan Bóg preferowa³ przedni napêd chodziliby¶my na rêkach...
nigdy nie jedz szybciej ni¿ twój anio³ stró¿ potrafi lataæ...
Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin
Jako auto do wszystkiego to szczerze mogê poleciæ Omegê B Kombi, ale tylko 2.0 16V. W tym silniku praktycznie nie ma co siê psuæ. Je¼dzi³em tym autem jako przedstawiciel przez pó³ roku. Niesamowicie pakowne ( po z³o¿eniu tylnej kanapy wchodzi materac, na którym mo¿na siê wyspaæ ). Z zamontowan± prost± instalacj± LPG pali³o mi to w mie¶cie ok 11 litrów. Blacha siê trzyma³a i to ca³kiem nie¼le. Jedyne co to czasem czujnik wa³ka lub wa³u mo¿e zaprotestowaæ ( ale wymiana rozwi±zuje sprawê ) i ³o¿yska w tylnych ko³ach. Czê¶ci od rêki dostêpne praktycznie wszêdzie. Zim± ciep³o, do¶æ szybko siê nagrzewa. No i RWD ( ja nie raz zagl±da³em na tor na Wyrazowie i mimo paru katuszy nic auty nie by³o ). Za to dobrego s³owa nie mogê powiedzieæ o wersji 2.5 V6 ( kto¶ tu wspomina³ ), ale mo¿e ja trafi³em na taki wrak. Czêst± bol±czk± s± uszczelki pod g³owicami i uszczelki pokryw zaworów ( s± plastikowe, du¿e i bardzo szybko siê odkszta³caj± - pomaga wymiana na "amelinowe" z Vectry V6 ), zasmarkana odma, czujniki wa³ków i wa³u, immo i du¿o innych ( i to nie tylko moje spostrze¿enia, ale forumowiczów na forum Opla ). Peugeot 406 jest te¿ bardzo przyjemnym autem. Ja mia³em wersje 2.0 16V ST i z³ego s³owa nie powiem. Czê¶ci nie drogie, o rdze nie ma siê co martwiæ bo blacha jest w pe³nym ocynku. Mój brat ma 1.9 TD i sprzedaæ nie chce. Ma³o pali, czê¶ci przystêpne cenowo i ma³o awaryjne. Ewentualnie jak mniejsze to Astra II 1.6 16V, 260ty¶ km, przez rok zrobi³em ok 20ty¶ i tylko filtry i p³yny ustrojowe. Ma³e, sprytne, ¿wawe i niewiele pal±ce autko.
P.S Teraz mam E39 i przez pó³ roku naprawia³em wiêcej usterek ( na szczê¶cie niegro¼nych dupereli ) ni¿ w Peugeocie, Astrze i Omedze 2.0 16V razem wziêtych ( ale i tak j± lubie :) ) Jedynie Omega 2.5 V6 mnie wykoñczy³a nerwowo :D Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez krzysiek7er ; 08-12-2012 o 10:33
"W czasie deszczu gdy wiatr wieje, s³ychaæ Alfê jak rdzewieje."
Tylko ¿e nia astry II,ani 406,ani e39 nie kupi za 3 000z³. A co do omegi to uwa¿am ¿e najlepszym silnikiem jest 2.0 8V
Je¼dzi³em Omeg± 2.0 16v przez 3 lata i jedyn± rzecz± jak± wymieni³em by³ termostat. Spalanie LPG ¶rednio 11.5l wiêc wynik dobry, o blasze nie ma nawet co dyskutowaæ...
Natomiast 2.5 V6 to totalna pora¿ka, kilku znajomych mia³o i ka¿dy wiesza³ psy na tym silniku, je¿eli kto¶ mówi, ¿e nie mia³ z nim problemów to albo mia³ MEGA du¿o szczê¶cia albo jeszcze wszystko przed nim.
Omegê mogê poleciæ z 2 wzglêdów: wygoda i koszty eksploatacji.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
2.0 8v to wyprzedzanie jest niemozliwe,a w 2.0 16v co chwile czeba oleju dolewac. Ja mialem z 4 v6 kazda meczona bokiem, w miescie i w trasach. W kazdej robilem pokrywy i cewke. Poza tym narzekac nie moglem. W jednej urwal sie silnik a pozniej panewka,ale to juz ze wzgledu na ciezkie warunki eksploatacji :D
tequila, powiem ci ¿e ja od roku je¿d¿ê 2,5 V6 ze zwyk³ym lpg na "¶rubkê". Fakt, z instalacj± musia³em trochê powalczyæ, zregenerowa³em sobie reduktor i lata, czasem strzeli je¶li siê odpala na gazie, ja to robiê na benzynie i nie ma k³opotów. Jedyne co wymieni³em (prócz podstawowych rzeczy) to cewka na tak± z vectry, ponoæ trwalsze, i mam spokój. Aha, za auto da³em 3k
Ostatnio edytowane przez Dawid7er ; 08-12-2012 o 12:23
moja by³a 7er: http://7er.pl/showthread.php/10628-Witam-wszystkich
Mój tata mia³ 8V omegê 115hp przez 5 lat z gazem, blacharkê mieli¶my dobr± ale i ta omega by³a w tedy 8 letnia by³a komfortowa i wygodna w silniku nic siê nie zepsu³o przez ten ca³y czas pod koniec bra³a ju¿ trochê olej, z dynamik± nie jest tak ¼le jak piszecie bez problemowo przejecha³a 10 razy do w³och i spowrotem. Czego niestety nie mo¿na powiedzieæ o pozosta³ych naszych autach mimo ¿e m³odszych :(
Ecotek jest bardzo udany spalanie takie jak w 8v A ¿e omegi czêsto s± mêczone, przegrzewane to bior± olej. Silnik po remoncie nie powinien braæ ju¿ wcale. Od wymiany do wymiany na bagnecie dopuszczalny stan.
Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 08-12-2012 o 13:37