Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 111 do 120 z 135

W±tek: Tani samochód, rozwa¿ania co kupiæ...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar vori
    Do³±czy³
    Aug 2012
    BMW
    ex E32 730i 1993
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez PiotrekV8 Zobacz posta
    bo tych wszytskich postach mo¿na stwierdziæ, ¿e forum dzieli siê na dwie grupy: pasjonatów modelu którzy którzy chuchaj±, dmuchaj±, dbaj±, szukaj± rarytasów i nie ¶pi± nocami my¶l±c co tu zrobiæ aby ich 7er by³ jeszcze ³adniejszy/fajniejszy aby przyjemno¶æ z jazdy by³a jeszcze wiêksza oraz na posiadaczy którzy po prostu posiadaj± 7er'a i s³u¿y im do tego aby dostaæ siê z punktu A do punktu B
    I jeszcze istnieje grupa po¶rednia.

Problem w tym, ¿e ka¿da strona bêdzie uparcie trzymaæ swoje pogl±dy i jednocze¶nie za nic nie przekona do nich drugiej strony :) A taki temat mo¿e ci±gn±æ siê w nieskoñczono¶æ.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar DannyV8
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    730 M60B30
    Sk±d
    Radom
    Jako "dupowóz" mogê koledzy poleciæ mondeo mk2.Jaki¶ czas temu mia³em takowego 1.8 w benzynce(w 5 furtkach) i pomijaj±c s³ab± blachê nie mogê z³ego s³owa powiedzieæ.Dzielnie znosi³ nasze drogi, spalanie umiarkowane, graty wszêdzie dostêpne i w przystêpnej cenie.I w miarê fajny wypas;)!! jesli mo¿na to tak nazwaæ.W razie co zawsze mo¿na wmontowaæ kuchenkê lub nabyæ ju¿ gotowca.W ka¿dym razie polecam
    "..Eco driving? No, thanks.."

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BRABUS
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    Sk±d
    Mwek
    ja od siebie moge Ci polecic Opla, w sumie kazdego. Astra, Vectra, Omega, wszystkie sa w miare bezawaryjne i super tanie w eksploatacji. Sam mam 2,5 v6(kupiona na zime:P) i jedyne co mi padlo, to cewka(auto kupilem za sporo mniej od Twojego budzetu z sekwencja). Przejechalo juz dumnie z 10k w moich rekach, wiec koszt 200 zl mozna przebolec. Oczywiscie problemem jest blacharka - jak to w Oplu. Z aut ktore jeszcze moge Ci polecic - to Xantia. Citroen, hydraulika itd. Kupilem jakis czas temu 2.0 16v w kombi, za 1k, z sekwencja. Autem jezdzilem do dzis, bez zadnego wkladu(oprocz wymiany plynow). Dzis mam do wymiany klocki i nagrzewnice(badz jakis przewod - paruja szyby). Poza tym eksploatacja tego auta jest tez tania - hydraulika tak naprawde jesli nie sa rozprute "amorki" to koszt wymiany 5 sfer, to powiedzmy 400 zl, a wymiana jest tak banalna, ze samemu da sie to zrobic. Do ktorego auta kupisz za tyle 4 amorki z wymiana?
    Xantia jest tak mega wygodnym autem, w porownaniu do innych, ze to jest jej ogromny plus. A ogrzewanie jak to francuz, przy -5 pare chwil i juz w srodku jest goraco.
    Co do spalania - Omega pali mi w miescie ok 12, Xantia 10, jesli chodzi o LPG, pewnie daloby sie zejsc i tu i tu nizej, ale nie mam czasu wyregulowac instalacji.
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Inur
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Sk±d
    Poznañ
    Dyskusja siê potoczy³a trochê w innym kierunku ale wracaj±c do pierwotnego pytania to sam jestem teraz na etapie podobnych rozwa¿añ (choæ do innego zastosowania) i rozgl±dam siê za Subaru Impreza GC albo Subaru Justy, oczywi¶cie jedno i drugie obowi±zkowo 4x4. Justy mo¿na z ³atwo¶ci± kupiæ w tej cenie, Impreza trochê gorzej. Co do bezawaryjno¶ci to ró¿nie bywa, generalnie Justy wypada du¿o lepiej, jest trochê mniej skomplikowana je¶li chodzi o przeniesienie napêdu i silnik prostszy bo zwyk³a rzêdówka.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Justy jest bardzo fajnym i nie zawodym samochodzikiem. Jest prosty ma³y i nawet zgrabny moc nie oszo³amia ale do jazdy na codzieñ spokojnie wystarcza.Sam my¶lê w przysz³ym roku o justy. Czasem ma problemy z blachark± ale to zale¿y. Storunek jako¶æ/cena/ oraz rok produkcji jest naprawdê ¶wietny.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    "Tani samochód, rozwa¿ania co kupiæ"

Coraz bardziej przekonuje siê do du¿ego rodzinnego kombi. Nigdy wcze¶niej takiego nie mia³em. Ten egzemplarz wydaje siê spe³niaæ wszystkie wymagania:

http://1.bp.blogspot.com/-B3bPVcHEYi...0/IMG_3000.JPG

:D
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    bo tych wszytskich postach mo¿na stwierdziæ, ¿e forum dzieli siê na dwie grupy
    Ja bym doda³ jeszcze jedn± grupê:

Mianowicie tak± która po za e32/e38 nie uwa¿a ¿adnego innego auta,wszystko jest blleee,feee itd.Tylko 7er s± najlepsze,najfajniejsze itp. Te osoby maj± klapki na oczach niestety....

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    745 e65
    Sk±d
    janów lub
    :zywiec:dla Dzudy

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    bo tych wszytskich postach mo¿na stwierdziæ, ¿e forum dzieli siê na dwie grupy: pasjonatów modelu którzy którzy chuchaj±, dmuchaj±, dbaj±, szukaj± rarytasów i nie ¶pi± nocami my¶l±c co tu zrobiæ aby ich 7er by³ jeszcze ³adniejszy/fajniejszy aby przyjemno¶æ z jazdy by³a jeszcze wiêksza oraz na posiadaczy którzy po prostu posiadaj± 7er'a i s³u¿y im do tego aby dostaæ siê z punktu A do punktu B

no i na 3 grupe co woli kupiæ jakies stare zerdzewia³em bagno aby jezdzic taniej niz swoim BMW lub "szkoduje" jezdzic bo sie plamka na b³otniku zrobi i bêdzie trzeba ca³± malowac

aha wyjme cos z twojego zdania "... aby przyjemno¶æ z jazdy by³a jeszcze wiêksza" Jaka przyjemnosc jak ty tym nie jezdzisz???

a i jeszcze jedno, na forum jestem praktycznie od powstania wiec duuuuzo aut widzia³em i akurat w najlepszym stanie i najwiecej modyfikacji wykonali ci co tym autem jezdz± a nie klada 6 warstwe wosku w tym tygodniu u sraja w gacie jak trzeba auto odpalic i wyjechac lub zatankowac Pb a
    Ostatnio edytowane przez krzywy191 ; 07-12-2012 o 22:16

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kubas525
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    BMW 730iA V8 (e32) , BMW 528i Touring (e39)
    Sk±d
    Lipsk
    Dziêki krzywy191 za Twoj± opiniê o innych u¿ytkownikach tego forum, ale moje pytanie w tym temacie dotyczy³o "taniego samochodu" do codziennej eksploatacji! W g±szczu offtopu odnalaz³em jednak parê fajnych wskazówek co do takich wozide³ek :D Jestem wam wdziêczny za info i na pewno skorzystam z rad co do wyboru auta :)
    http://7er.pl/album.php?albumid=284&attachmentid=4946 <-- moja 7er :)

BMW
    Freude am Fahren

Podobne w±tki

1. [E38] Nareszcie samochód :D
    Przez Siara w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 13-06-2011, 06:23
  2. Skradziono samochód
    Przez Jey w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 05-06-2011, 22:07
  3. Assistance na samochód
    Przez Derreg w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06-09-2010, 17:46

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów