Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 135

W±tek: Tani samochód, rozwa¿ania co kupiæ...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kubas525
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    BMW 730iA V8 (e32) , BMW 528i Touring (e39)
    Sk±d
    Lipsk

Tani samochód, rozwa¿ania co kupiæ...

Hej! Ostatnio noszê siê z zakupem jakiego¶ "je¼dzide³ka" na okres studiów... Planowany bud¿et to 3500 z³ i s±dzê, ¿e w tej cenie mo¿na bêdzie co¶ do przemieszczania siê wybraæ. Po przeanalizowaniu rynku aut u¿ywanych, wpad³a mi w oko Skoda Felicia w kombiaku. Macie mo¿e jakie¶ do¶wiadczenia z tym autem? Ewentualnie jaki¶ tipp na co zwróciæ uwagê i który silnik by lepiej pasowa³ 1.3 czy 1.6... Czy ewentualnie macie jakie¶ pomys³y na inne wozidze³ka?

Z góry wielkie dziêki za odp ^^
    http://7er.pl/album.php?albumid=284&attachmentid=4946 <-- moja 7er :)

BMW
    Freude am Fahren

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    tragedia ta skoda, zgnilak!!! silniki mozna se wsadzic wiesz gdzie, ogolnie tragedia!! kup lanosa, kupisz z gazem, dobra blacha, kazda czesc kosztuje 10zl i sprzedaz bez problemu

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Koko_tuned
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    735i e38
    Sk±d
    Kraków
    Pewnie po tym po¶cie zostanê zlinczowany, a pod moimi drzwiami zbior± siê klubowicze w bia³ych strojach z p³on±cymi ¶wiêtym ogniem znakami BMW w d³oni... ale...
    Za 3500zl mo¿esz znale¼æ Fiata Bravo w zupe³nie dobrym stanie. Model z silnikiem 1.6 16v charakteryzuje siê zupe³nie rozs±dnym zu¿yciem paliwa... oraz oferuje zupe³nie przyzwoit± dynamikê. Czê¶ci do tego auta s± tanie jak... czê¶ci do Fiata. ¦rodek przyzwoity, wygl±d zewnêtrzny zupe³nie ok. Posiada³em juz kilka fiatów bravo jako "auta na chwilkê" i z ka¿dego by³em mega zadowolony.
    Moim zdaniem jest to na pewno lepszy wybór ni¿ felicia z ultraarchaicznym silnikiem z wa³kiem w bloku.

Pozdrawiam

Koko
    I may make You feel, but I can't make You think...

"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver"
    - Colin Chapman

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    do brawy nic niemam, poza ogrzewaniem, ³amiacymi sie klamkami

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Cytat Zamieszczone przez Koko_tuned Zobacz posta
    Za 3500zl mo¿esz znale¼æ Fiata Bravo w zupe³nie dobrym stanie
    Jestem tego samego zdania...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    Sk±d
    Lipsk
    Znaczy szukam czego¶ taniego i oszczêdnego :D A to wydawa³o siê ca³kiem sensowne... w sumie po takich wypiardach (mówiê o silniku) za du¿o siê nie spodziewa³em, bo bêdê siê z V8 przesiada³ wiêc, jako¶ "pozytywnie" mnie nie zaskocz± osi±gami :) ale skoro mówisz, ¿e s± do d%$# to obejrzê te lanosy, w sumie brzmi nie¼le :) Ca³kowicie zapomnia³em o tych "koreañskich cudach"... Jaki¶ konkretnie silnik polecasz w tym lanosie?

@edit: Bravo 1.6 a dobrze to gaz znosi?

BMW
    Freude am Fahren

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Koko_tuned
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    735i e38
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    do brawy nic niemam, poza ogrzewaniem, ³amiacymi sie klamkami
    Ja zawsze trafia³em Bravo z jakim¶ wy¿szym wyposa¿eniem (zazwyczaj z silnikami 1.6 16V, 1.8 16v, 2.0 20V czy 1.9 JTD). Nigdy problemów o których wspomina³e¶ nie mia³em, mo¿liwe ¿e dotycz± wersji z silnikami 1.2 i 1.4, fakt ¿e te wersje by³y tak go³e, ¿e podobno kierownica i peda³ hamulca wymaga³y dop³aty.
    Ale wersja 2.0 20V HGT mia³a nawet skórê (zupe³nie przyzwoitej jako¶ci) na boczkach drzwiowych, a tak± HGT-kê zakupi³em nieca³y rok temu za 2900zl (zarejestrowane w Polsce). Autem tym do dzi¶ je¼dzi moja kole¿anka i przez prawie rok eksploatacji to autko nie zaliczy³o ani jednej awarii.

Tak, Bravo 1.6 16v mo¿esz zagazowaæ bez ¿adnych obaw. Kolektor dolotowy aluminiowy, ¿adnych przep³ywomierzy. Zawory do¶æ masywne o du¿ych przylgniach (kilka takich silników przygotowywa³em do wy¶cigów górskich, wiêc doskonale znam ich budowê). Silnik prosty i przyjazny jak heblowanie ma³olaty.

Pozdrawiam

Koko
    Ostatnio edytowane przez Koko_tuned ; 03-12-2012 o 23:37
    I may make You feel, but I can't make You think...

"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver"
    - Colin Chapman

Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    Sk±d
    Lipsk
    Cytat Zamieszczone przez Koko_tuned Zobacz posta
    Silnik prosty i przyjazny jak heblowanie ma³olaty.
    Mistrzowski tekst, pad³em! hahaha

Dobra, wielkie dziêki za tipp :) Trzeba bêdzie siê powoli zbieraæ za maglowanie alledrogo i mo¿e co¶ sensownego siê znajdzie ^^

BMW
    Freude am Fahren

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Skoda felicja jest wporz±dku je¶li ci nie przeszkadza ¿e jest zgni³kiem silnik 1.3 ma pe³ny wtrysk i jest na ³añcuchu, lanos jest lekko nie smaczny ale to te¿ niez³e auto, fiat bravo poza bardzo s³abym zawieszeniem to silnik 1.6 daje 100 koni przy zadowalaj±cym spalaniu.
    Pozosta³e auta jakie mogê poleciæ, Ford fiesta 1.1 o osi±gach mo¿na zapomnieæ blacha jest s³aba ale ma³o pali i jest bardzo tania i nie awaryjna, Fiat uno 1.0 fire,
    Ale ja bym poszed³ gdzie¶ dalej i lepiej, np vw polo lub inaczej seat ibiza jest tañsza nieco ³adniejsza i zazwyczaj ma trochê lepsz± blachê ni¿ vw praktycznie kazdy silnik jest dobry ma³o pal± maj± niez³± blache dobre zawieszenie i tanie czê¶ci zamienne.

Do 3500 jest naprawdê w czym wybieraæ. Je¶li kupisz samochód zwyk³y który jest z natury tani bêdzie ok je¶li kupisz samochód wy¿szej klasy a upolowany za nisk± cene to po prostu bêdzie rzêch.
    Kup co kolwiek z ma³ym silnikiem co jest sprawdzone i ma dobre opinie najlepiej co¶ prostego ma³a poj 8v i nawet jednopunkt je¶li kupisz co¶ co chodzi dobrze tak powinno pozostaæ. o wygl±dzie wyposazêniu mozesz zapomnieæ tak samo i o osi±gach ale ma sie liczyæ ¿e jedzie ma³o pali nie psuje sie i ¿e kiedy chcesz przewieziesz nim wszystko nie martwi±æ siê ¿e sie zabrudzi czy zarysuje.
    Ja obstawa³ bym przy VW polo 2gen lub seacie ibizie równie¿ 2gen bazujacego na polo 3gen silnik zawieszenie a nawet wnêtrze masz z polo. silnik 1.4 a najlepiej 1.6 zapewniaj± ma³e spalanie i w przypadku 1.6 niez³e "osi±gi"

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar jareczek256
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 728i
    Sk±d
    z³otoryja
    ja zakupi³em miesiac temu Merca 190 2.0E za 2,800 a wzi±³em go ze wzglêdu na stan techniczny jak i wizualny. Spalania po miescie ok 10l wiec do przyjecia. Zonka smiga nim do pracy i jest bardzo zadowolona a jak fajnie bokiem lata:) Czasem trafiaj± sie jeszcze autka w dobrym stanie za niewielkie pieniadze wiec szukaj kolego a napewno znajdziesz
    BMW - rado¶æ z jazdy!

Podobne w±tki

1. [E38] Nareszcie samochód :D
    Przez Siara w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 13-06-2011, 07:23
  2. Skradziono samochód
    Przez Jey w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 05-06-2011, 23:07
  3. Assistance na samochód
    Przez Derreg w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06-09-2010, 18:46

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów