Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 03-12-2012 o 22:14
I may make You feel, but I can't make You think...
"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver" - Colin Chapman
uturbianie 2.8 w 7er tymbardziej w automacie mija sie z celem, do tego LPG. Kup civica i wsadzaj turbo ;)
Średni pomysl... FWD... Pływające tuleje... Korbowody gnące się gdy tylko się na nie krzywo popatrzy... Trzeba zakupić Dartnony, tłoki CP, korboody Pauter, ktoś to musi poskladać... Wyjdzie cena ładnej 7er z 4.4... A Civic dalej będzie tylko FWD turbo... Nawet dobry KAAZ nie zrobi z tego auta do jazdy.
Pozdrawiam
Koko
"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver" - Colin Chapman
Jak juz pisalem lezy mi turbina i wpadl mi taki pomysl. Co do LPG fakt ze nie pasuje ale skoro siedzi to zapytac nie szkodzi. Co do V8 dzwiek piekny ale r6 turbo = duzo wieksza frajda przynajmniej dla mnie:) kazdya swoje upodobanie. A 7er to coz po prostu narazie musi byc a w niedalekiej przyszlosci widze e30 ew e46 i chyba w tedy bedzie sens z tym turbo. Fakt kolega sie rozpisal i jestem mu bardzo wdzieczny bo r6 turbo bedzie napewno ale w jakim aucie to sie zobaczy:)
Tylko żebyś nie kupił USDM EVO IX...
Ale jeśli będzie faktycznie IX z zmiennymi fazami rozrządu ? Po wyglądzie silnika wiem jak poznać i środek też wiem czym się różni.Takie EVO z Ameryki też złe ?
Mam 7, kiedyś miałem 7 no i później też będę miał 7
Amerykańskie EvoIX to tak naprawdę EvoVIII z silnikiem EvoIX (z Mivec'iem) Bardzo dużo różnic w układzie przeniesienia napędu, oraz w zawieszeniu (chodzi o charakterystykę amortyzatorów)
Jaka turbina?Jak juz pisalem lezy mi turbina i wpadl mi taki pomysl.
Pozdrawiam
Koko
Ostatnio edytowane przez Koko_tuned ; 03-12-2012 o 22:35
Jutro dam zdjecia dokladne.
Wrzuć foto to ocenimy czy warto wkładać ją pod maskę, czy malować na zielono... i w krzaki.
Pozdrawiam
Koko
Ok ok widzialem kiedys na allegro wlasnie ze ktos mial ta sama wiec stad ten pomysl:)
[QUOTE=Koko_tuned;340138]Amerykańskie EvoIX to tak naprawdę EvoVIII z silnikiem EvoIX (z Mivec'iem) Bardzo dużo różnic w układzie przeniesienia napędu, oraz w zawieszeniu (chodzi o charakterystykę amortyzatorów)
Dzięki,po wypowiedziach które tu przeczytałem na temat Turbowozideł nawet nie będę z tobą dyskutował na tematy w których jestem zielony,a więc pozostaje CH,tam też można coś trafić ;)!!
pozdro.
Mam 7, kiedyś miałem 7 no i później też będę miał 7