Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: [mechanika] Klepanie w glowicy

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740
    Sk±d
    wawa

[mechanika] Klepanie w glowicy

Witam niestety w nowy rok moja 7 e38 4,4 99r sie rozsypala mianowicie cos zaczelo bardzo glosno klepac w glowicy stalo sie to nagle stracila moc szarpie silnikiem poprostu masakra,jeden z mechanikow powiedzial ze to popychacz sie zablokowal i to jest normalne, dla mnie to dziwne poniewaz mam zalany pelny syntetyk , silnik czysty nic sie nie dzialo z silnikiem wczesniej niewiem czy moze miec zwiazek z tym to ze u tego samego mechanika dwa dni temu wymienialem wszystkie cewki ,odme,przepustnice, pompe wody , termostat oraz wyciecie katalizatorow i tu mam prosbe do kolegow z warszawy lub okolic czy ktos mogl by zdiagnozowac ta usterke posluchac zobaczyc moge sie dotelepac w kazde miejsce o kazdej porze za kazda pomoc bede wdzieczny
    Pozdrawiam mario7

Vip Vip
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    brak
    Sk±d
    Kwiatkowice
    A by³e¶ ca³y czas przy aucie podczas wymieniania tych wszystkich rzeczy? Bo z mechanikami ró¿nie bywa.. Co dok³adnie siê u Ciebie sta³o - nie wiem, bardzo dziwne zachowanie jak na nie¶miertelne przecie¿ M62. Oby to nie by³o nic powa¿nego.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740
    Sk±d
    wawa
    Niestety nie bylem obecny podczas wymiany, mam pecha do mechanikow i do sprzedawcow czesci zamiennych

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740
    Sk±d
    wawa
    Wiec dowiedzialem sie jak zreanimowac klepiace zaworki zaproponowano mi podniesienie cisnienia na pompie olejowej podobno zadziala i nic sie nie dzieje co wy na to czy slyszeliscie o takiej reanimacji

Wlasnie w pompe proponowalbym zajrzec (pomimo ze to M62) i sprawdzic dokrecenie pompy, a takze zmierzyc cisnienie oleju, ale o regulacji cisnienia oleju nie slyszalem :/

Klepanie zaworow w 4.4 nie jest normalne. Wierz mi.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    E38 740iA 97r
    Sk±d
    WSC
    Kiedys kto¶ mi zdiagnozowal ¿e eee zaworek ci klepie, nastepny mechanik zaworek urwany, kolejny niepali na 2 cylindry, po zdjêciu g³owicy okaza³o isê ¿e znikn±l kawa³ek silnika, dok³adniej sciana miêdzy cylindrami.
    Mam nadzieje ¿e u ciebie jest to jaka¶ pierdo³a.

czyli sprawdz manometrem cisnienie oleju i bedziesz wiedzial do jest.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740
    Sk±d
    wawa
    Cytat Zamieszczone przez Adam740
    Kiedys kto¶ mi zdiagnozowal ¿e eee zaworek ci klepie, nastepny mechanik zaworek urwany, kolejny niepali na 2 cylindry, po zdjêciu g³owicy okaza³o isê ¿e znikn±l kawa³ek silnika, dok³adniej sciana miêdzy cylindrami.
    Mam nadzieje ¿e u ciebie jest to jaka¶ pierdo³a.
    Widzisz moj silnik smiga idealnie nawet nim nie trzesie nie bierze oleju wkreca sie na wszystkie obroty tylko klepie i niewiem na sto procent kiedy to sie zaczelo bo nieslychac tego w srodku tylko na zewnatrz auta a najgorsze jest to ze powiadaja ze nieda sie zdiagnozowac ile klepie z czego wynika ze 32 sztuki do wymiany po 80 zl za sztuke plus jakies tam uszczelki robocizna i dobry fachowiec to cena zabija na dzien dobry a wiec prubuje z ta pompa i zobacze co sie stanie moze bedzie tansza alternatywa dla innych potrzebujacych czego nie zycze

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    740
    Sk±d
    wawa
    No i niestety moja 7 padla na drodze cos walnelo zapalila sie kontrolka smarowania komunikat na wyswietlaczu i moja m62 umarla ustalo klepanie nastala cisza i tym sposobem nie dotrwala do 200000 kl a wiec panowie jak cos zaczyna klepac to natychmiast udac sie do kogos kto uratuje wasze 7 przed katastrofa i nie dajcie sobie wmawiac ze to tylko popychacze

To napisz szybko co sie stalo. To b. istotne

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •