Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: NIetypowa prośba o pomoc kogoś z POZNANIA!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Przede wszystkim to z góry dziękuje za tak szybką i konkretną reakcję panowie, naprawdę nie spodziewałem się tyle odsłon "na dzień dobry" oraz tylu reakcji - po raz kolejny utwierdzam się w fakcie że to jest najlepsze forum na terytorium Polski i nie tylko i nie tylko z działu motoryzacji :) - A teraz dosyć słodzenia przejdźmy do rzeczy...

Jeśli mam być szczery, to po oczekiwaniu półtora miesiąca i obserwacji tego co się dzieje (czyt. NIC SIĘ NIE DZIEJE), muszę wziąć sprawy w swoje ręce, ale ani ja nie jestem bandytą, ani wy z tego co się domyślam, ale mimo wszystko zależy mi aby ktoś mógł chociaż sprawdzić czy pod adresem z którego otrzymałem paczkę faktycznie ktoś mieszka i wysłał mi ten telefon jeśli tak, to będę wiedział że przynajmniej napisać pismo pod ten adres, bo jeśli wyślę pismo i ktoś mi odpisze że "NIKT NIE WYSYŁAŁ TELEFONU Z TEGO ADRESU" - to temat jest zamknięty, a jeśli faktycznie "sprawca" tam mieszka to wysyłam pismo i po nieustosunkowaniu się do niego mogę podjąć jakieś działa w ramach swoich praw.

P.S Mam w domu WSZYSTKO co otrzymałem od sprzedawcy, począwszy od koperty bąbelkowej po pudełko w którym było zapakowane itp.

P.S 2 nie używałem tego telefonu nawet przez 5minut, bo jak się okazało posiada blokadę sim-lock na jakąś sieć zagraniczną a jak się ktoś orientuje to mniej więcej od 150-450zł kosztuje zdjęcie blokady w zależności od operatora.

P.S 3 I tak zakupiłem już iPhone 5 ok. miesiąc temu więc teraz tylko chce zwrócić swoje pieniądze.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Arman , zgadzam się z Tobą , chodzi o kasę i to ważne.
    Może ktoś po prostu sprawdzi adres i coś zagada?
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Witaj,
    po pierwsze nie odpuszczaj, co prawda strata tych cirka 700zl to nie majątek - ale działać trzeba na drodze prawnej.
    podaj adres tego osobnika na pw
    jestem z Poznania, jeśli niedaleko mnie to sprawdzę czy adres dobry

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Ważne też jakie zdjęcia były na allegro...czy Iphona 4 czy 4s...są prawie identyczne ale mają minimalne różnice,które na fotkach od razu się zobaczy.Jeśli na fotkach był 4 a nie 4s to znaczy,że wysłał telefon zgodny ze zdjęciami ale niezgodny z opisem...jednak jeśli na fotkach był 4s to sprawa wygląda jeszcze lepiej dla Ciebie i dla sądu czy policji bo wtedy na calej linii było to oszustwo...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Wiem jakie są różnice między 4S a 4 (mówimy o różnicach wizualnych) - na zdjęciach był iPhone 4, tyłko pudełko było dokupione jak się domyślam od iPhone 4S - ale to że na zdjęciach był iPhone 4 to zauważyłem dopiero po fakcie bo ani się nie przyglądałem zdjęciom, ani nie wiedziałem wtedy że tak się różnią.

Zresztą panowie, przecież to nie jest jakaś tajemnica, proszę link poniżej :

http://allegro.pl/apple-iphone-4s-16...712852404.html

To jest ogłoszenie z którego kupiłem telefon o który mowa.

BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Arman Zobacz posta
    Wiem jakie są różnice między 4S a 4
    No chyba nie bardzo...
    Cytat Zamieszczone przez Arman Zobacz posta
    na zdjęciach był iPhone 4
    Na zdjęciach jest iPhone 4s...iPhone 4 ma ramkę złożoną z 3ech części a na zdjęciach widać dokładnie,że ramka jest z 4ech częsci,dokladnie jak w iPhonie 4s...zreszta to i tak jest zdjęcie katalogowe a nie zdjęcie towaru,który miał być wysłany.Troszkę jesteś sobie sam winien bo tak naprawde kupiłeś w ciemno towar,którego nawet nie widziałeś.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    witaj,
    nie dostalem wiadomosci pw - ale widze ze Kołaczkowo - kierunek Wrzesnia, niestety calkowicie nie moje rejony

Jak widze sprzedajacy przed wystawieniem telefonu próbował juz go sprzedac - oferty wycofał z powodu "uszkodzenia" co jak wynika z logiki jest nieprawdą (bo na nastepnej aukcji sie pojawił)
    Czyli cwaniaczek.....
    Nie dało to kolegi do myślenia?
    Zdjecia od iphone 4, ale w aukcji wyraźnie bylo napisane, ze 4S - nikt nie musi sie znac na modelu, tym bardziej ze roznice male

Cwaniak pewnie zrobil to specjalnie, a w razie wpadki bedzie mogl grac "nizorientowanego debila" - ze zrobil to nieswiadomie

Jeśli rzeczywiscie nie odbiera telefonu, nie chce sie dogadac - to kombinuje i nie ma honoru.

rada - nie odpuszczaj

napisz "ultimatum" dot. oddania/zwrotu sprzętu - w formie prawnej gdzie zagrozisz oddaniem sprawy do sadu
    wyslij za potwierdzeniem odbioru

BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez prokuna Zobacz posta
    Zdjecia od iphone 4, ale w aukcji wyraźnie bylo napisane, ze 4S
    Zdjęcie przedstawia iPhona 4s...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    mi chodzi o zdjecia z linku (zrodla) podanego na aukcji.
    bo te z samej aukcji to tylko "reklamowe" z netu.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Nie ma kolesia na Nk albo FB??

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)