Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: NIetypowa prośba o pomoc kogoś z POZNANIA!

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez prokuna Zobacz posta
    mi chodzi o zdjecia z linku (zrodla) podanego na aukcji.
    Kurcze wklejam i wyświetla mi się tylko link do aukcji z allegro z tymi samymi fotkami...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    aukcja *(poprzednia)
    oferta nr 2698209078

zdjecia w opisie

aczkolwiek nie wiem jaki to iphone, wyglada na 4 (mialem 3g i 3gs i wygladaly inaczej, ale specem nie jestem)

nie zmienia to faktu, ze jezeli sprzedajacy bylby osoba uczciwa to by sprzet przyjął z powrotem i pieniadze oddal, kontakt by sie nie urwal

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Moze i Janosikow juz nie ma, ale kiedy moja dobra znajoma dostala strzala od sasiada i poszla z tym na policje to jej doradzili tylko dwa wyjscia. Pierwsze: jesli slady zejda w tydzien czasu to moze go pozwac cywilnie, ale nie ma to sensu i drugie cytuje slowa pani i pana z policji: "wie pani my nic nie sugerujemy, ale sa sytuacje gdzie trzeba komus wyjasnic pare rzeczy w ciemnym rogu,bez swiadkow. Napewno zna pani kogos takiego co pomoze to zrobic". Pogratulowac polskiej policji podejscia :) Z drugiej strony kolego ja bym nie tracil nadziei ! trafiles na policji na jakiegos matola. Zostalem wrobiony przez allegro na 700zl (zaplacilem za postac w pewnej grze,ktorej nie otrzymalem). Dostarczylem policji wszystkie dowody, na jakie konto przelalem pieniadze, dane kontaktowe do sprawcy itp...Kiedy stracilem nadzieje po prawie roku czasu dostalem telefon, ze pieniadze zostaly odzyskane ! Bylem w szoku, ale jednak warto walczyc.. Kiedys na Twoim miejscu zalatwil bym to inaczej-w tej chwili poszedl bym na policje z uzbieranymi dowodami i czekal az cos zrobia, bo przeciez w koncu nie sa tylko po to zeby chodzic na spacery i pic kawe na komendzie!! trzymam kciuki i powodzenia

BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez prokuna Zobacz posta
    jezeli sprzedajacy bylby osoba uczciwa to by sprzet przyjął z powrotem i pieniadze oddal,
    Tak...to prawda ale on nie ma nic więcej do sprzedania i nic więcej wcześniej nie sprzedał...szkoda,ze nie sprawdziłeś tego wcześniej.Na allegro jest mnóstwo ofert od ludzi,którzy mają na swoich kontach setki sprzedanych towarów i setki pozytywnych komentarzy od zadowolonych klientów...nie wiem dlaczego kupiłeś towar od tego człowieka...a jesli chodzi o fotki to faktycznie miałeś rację...tam jest iPhone4 w pudełku od 4s...typowy przekręt.Ale dlaczego allegro nie chce zająć się tą sprawą...musisz ich naciskać.Powinni się tym zainteresowć a nawet muszą.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    Tak...to prawda ale on nie ma nic więcej do sprzedania i nic więcej wcześniej nie sprzedał...szkoda,ze nie sprawdziłeś tego wcześniej.Na allegro jest mnóstwo ofert od ludzi,którzy mają na swoich kontach setki sprzedanych towarów i setki pozytywnych komentarzy od zadowolonych klientów...nie wiem dlaczego kupiłeś towar od tego człowieka...a jesli chodzi o fotki to faktycznie miałeś rację...tam jest iPhone4 w pudełku od 4s...typowy przekręt.Ale dlaczego allegro nie chce zająć się tą sprawą...musisz ich naciskać.Powinni się tym zainteresowć a nawet muszą.
    Jak dobrze widze to "pleki1" sprzedal juz troche rzeczy. Malo tego ma juz 112 komentarzy, wiec dane do niego zdobyc to nie problem. Archiwum rozmow, opis calej sytuacji i wal na policji. Nie wiem dlaczego tak dlugo czekales? Myslales kolego, ze on sie "nawroci"? Nie czekaj i wal na policje. Po co jakies pisma do niego..

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    a koles nie dokonal 120 tranzakcji?
    sprzedajacy pleki1

aczkolwiek jestem po roczku wiec nie kontaktuje dobrze (co prawda alkoholu nie bylo, ale mam zapchane oskrzela, a "chrzestny" odmówić nie moze"

BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Smoku Zobacz posta
    Jak dobrze widze to "pleki1" sprzedal juz troche rzeczy. Malo tego ma juz 112 komentarzy,
    O faktycznie...nie wiem...chyba jekieś bielmo mi na oczy padło:D ...sorry...ma już nawet 113 komentarzy...jeden doszedł dosłownie przed chwilą...czyli gostek istnieje jeszcze...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Jesli sprzedajacym byl "pleki1" to nie widze zadnych problemow zeby to odzyskac. Ta osoba kupila juz i sprzedala nie jedno, wiec idz smialo na policje i nie daj sie splawic. Zostales oszukany..niech rusza te tluste i leniwe dupy..

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Zostalem troszke w tyle w temacie,

Wiec jak widzicie gosc jest od 2006roku na allegro, kupowal i sprzedawal i posiada 100% pozytywnych komentarzy - niby wszystko bylo okej. Kolejna rzecz to jest taka ze zawsze zwracam uwage na to co gdzie i u kogo kupuje, tutaj dalem sie naciac jak niemal kazdy by sie dal, bo nic z gory nie wskazuje na to ze kupujemy od oszusta.

Zdjecia - nie chodzi mi o zdjecie glowne z katalogu tylko liste zdjec ktora jest z aukcji na ktorej byla licytacja, tam sa zdjecia telefonu ktorego otrzymalem czyli iPhone 4, roznicami jest ramka ktora mozna dostrzec po malym przyjrzeniu sie i porownaniu 4 / 4S - to jest nie podwazalne.

Kupilem telefon z dzialu 4S, wszedzie pisze ze jest to 4S i ja place za 4S a otrzymuje zwykle 4? Jeszcze z simlockiem? Zdjecie go nie kosztuje przeciez 20zl w pierwszym lepszym komisie.

Nastepna rzecz to miejscowosc - Kolczewo to miejscowosc ktora jest w danych z allegro ale jest male ale, wlascicielka tego konta jest kobieta, ktora nie mieszka w w/w miejscowosci tylko w Poznaniu dodam tez ze paczka zostala nadana z Poznania od jakiejs Joanny (ktos zupelnie inny niz w danych allegro) - a przez telefon rozmawialem z jakims mlodym chlopakiem - troszke skomplikowane ale do ogarniecia.

Oraz kwestia Policji - bylem u nich 2 razy juz w tej sprawie dwa razy otrzymalem ta sama odpowiedz. Wczoraj jeszcze rozmawialem przez telefon z innym funkcjonariuszem i powiedzial to samo. Polska Policja nic mi nie pomoze, tyle.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Dodala sie druga ta sama odpowiedz, bardzo przepraszam i prosze o usuniecie - dzieki ;)
    Ostatnio edytowane przez Arman ; 01-12-2012 o 20:41