Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: e32 zalewa mi podloge ratujcie

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez mynio88 Zobacz posta
    Raczej na bank masz zardzewiala sciane grodziowa jak juz jeden kolega pisal przypadlosc e32 po dwudziestu paru latach. Problem pojawial sie w paru innych tematach mozna poszukac i poczytac. Najlepiej rozebrac caly srodek do golasa wyciagnac silnik i pospawac sciane grodziowa tak zeby na kolejne 20 lat byl spokoj
    Brzmi wspaniale.

Wymont motoru R6 średnio 300 pln, wmont drugie 300 pln. Co się przy tym urwie, złamie, wysypie i pokruszy to wartości pomijalne przecież.

spawanie grodzi niech kosztuje 100 zł, mimo że jest to rzeźba i tak naprawde ma więcej wspólnego z budowaniem okrętu w butelce, zwłaszcza jeśli gródź rozeszła się we wnękach od nawiewów, gdzie dotrzeć się nie da i można to jedynie obspawać po wierzchu dla sztuki.

Istotną rzeczą o której zapomniano w tej wyliczance to demontaż schowka, deski rozdzielczej i nagrzewnicy zespolonej z IKHA żeby nie spalić połowy auta i chociaż podwinąć przód wykładziny która jest wsunięta pod nagrzewnice do wysokości deski.

Wymont deski do 3oo pln, wymont nagrzewnicy z IKHA - podejrzewam połowe z tego.

Już widzę setki chętnych do dołożenia 1ooo zł na spawanie grodzi w 20 letnim bmw :D
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Brzmi wspaniale.

Wymont motoru R6 średnio 300 pln, wmont drugie 300 pln. Co się przy tym urwie, złamie, wysypie i pokruszy to wartości pomijalne przecież.

spawanie grodzi niech kosztuje 100 zł, mimo że jest to rzeźba i tak naprawde ma więcej wspólnego z budowaniem okrętu w butelce, zwłaszcza jeśli gródź rozeszła się we wnękach od nawiewów, gdzie dotrzeć się nie da i można to jedynie obspawać po wierzchu dla sztuki.

Istotną rzeczą o której zapomniano w tej wyliczance to demontaż schowka, deski rozdzielczej i nagrzewnicy zespolonej z IKHA żeby nie spalić połowy auta i chociaż podwinąć przód wykładziny która jest wsunięta pod nagrzewnice do wysokości deski.

Wymont deski do 3oo pln, wymont nagrzewnicy z IKHA - podejrzewam połowe z tego.

Już widzę setki chętnych do dołożenia 1ooo zł na spawanie grodzi w 20 letnim bmw :D
    no właśnie, masa pracy, można by samemu to zrobić ale to kilka dni pracy i nieuruchomione auto.

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    powiem wam ze nigdy nie widzialem grodzi pordzewialej w e32 e34.
    zagladalem do sibie jak wymienialem na nowy wentylaotr od nawiewu i grodz jak nowa.
    wczesniej mialem trzy lata starsza i tez bylo idelanie.
    widzieliscie jakiej zdjecia zgnitej grodzi?

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    luki730i,widocznie trafiłeś na dobre egzemplarze i mało sztuk miałeś.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    mi troche bierze rant ściany grodziowej. Raczej zajme się tym przy wymianie pieca na drugi.
    A ty jozymek zastanów się co piszesz każdy ma prawo być dumny ze swojego samochodu a wpadki się zdarzają wiadomo że E32 będzie miało wady nawet jeśli ma szpachle nawet pękającą to żadne zdziwienie dla mnie. Co innego jak by ktoś przywitał się ze swoją idealną E65 a by zaczeły wychodzić kwiatki to by było zrozumiałe ale i tak nie można tak pisać. Więc daj spokój twoje E38 przejżeć i porozbierać napewno by powychodziło trochę kwiatów. Musimy sobie zdawać z tego sprawę. Też mam idealne i śliczne bmw ale na chwile obecną do dołożenia mam jakieś hmm no 6-7 tyś. I wcale nie chodzi tu o poważne naprawy bo bmw w tej chwili jest w pełni sprawne.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 04-12-2012 o 14:26

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Heheh,masakra :D

A może odpływ wody jest zapchany?Nie ma takiej możliwości? Kiedyś tak miałem w jednym aucie.Udrożniłem go i problem znikł.

P.S- tą księżniczkę bym chętnie zobaczył,może jakieś fotki w powitalnym?

Początkujący Użytkownik Awatar mynio88
    BMW
    BMW E32 730i R6
    Nie no pisalem ze najlepiej po wyciagac wszystko do golasa i mialem na mysli rowniez srodek, raczej to chyba jest oczywiste, najlepie od razu zrobic wszystko co sie da zeby nie rozbierac pietnascie razy, no i jak jest mozliwosc to chyba jedynie oplaca sie samemu bo tak jak juz kolega po wyliczal to sie raczej nie oplaca. Jak ktos ma czas, wlasne narzedzia, garaz i checi to czemu nie??? Pozdrawiam