No nieźle to skorodowało.
No nieźle to skorodowało.
pozdrawiam Bartek
Hehe...ja też mam u siebie gumy na stabilizatorze jeszcze fabryczne, bo rocznik na nich 87...![]()
Wymienię Ci jak będę w pobliżu, żadne problem ;)
Jakość Febi... nie zdążyłem nawet klucza porządnie założyć.
Ostatnio edytowane przez nino ; 09-01-2017 o 08:41
A panewki zjadam tak :D
Coz, moje B35 powoli konczy zywot. Odlamki starej uszczelki miski olejowej krazyly i krazyly i zajechaly w koncu pompe oleju, mimo, ze nie bylo specjalnych objawow typu migajaca kontrolka oleju itp. Dopiero po zrzuceniu miski i dokladnym przejrzeniu wyszlo szydlo z worka. Odkad mam auto, lalem 10w40 liqui moly i z kartka wymiana co 10 tys. To jednak na nic sie zdalo, skoro z pompy olejowej wyciagnalem odlamki miski, podkladki jakies i pelno opilkow. Zalozylem teraz nominalne panewki, nowa pompe, ale walek ma rysy tak wiec byle dojezdzic tyle ile da rade. Na placu czeka juz zdrowe B30 i tylko musze dozbierac potrzebne rzeczy zeby zrobic przekladke.
Dlatego co 50 tyś w każdym swoim aucie zrzucam miskę i czyszczę smok, zawsze się coś znajdzie w starym silniku.
pozdrawiam Bartek
Czlowiek cale zycie sie uczy. Moj blad.
Jeśli nie wiecie jak wygląda "uszczelka" dyfra z ASO, to wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu... chyba będę szablony z bloku technicznego wycinać ;) :D
Żeby ją wymienić, to .... masakra. Polecam zaopatrzyć się w nowe śruby. Wszystkie.