Witam, jestem nowy, potrzebuje pomocy z moim bmw, mam nadzieje ze pomożecie.
Witam, jestem nowy, potrzebuje pomocy z moim bmw, mam nadzieje ze pomożecie.
Witam, pomozemy, co jest nie tak z twoim BMW?
pokaz jakies fotki twojej sztuki.
mam problem, zepsuł sie czujnik stopu, byl zalany olejem z wysprzeglika, podejrzewam ze zrobil zwarcie podczas demontazu. Po wymianie czujnika przestalo działać sterownie z pilota centralnym zamkiem. Podejmowałem próby kodowania pilotów ale to nie pomaga. Wspomnę ze przed operacja wymiany czujnika wyswietlał sie komunikat o wyłatowanej baterii w pilocie, a gdy byl wymieniany czujnik kluczyk byl w samochodzie i bylo bardzo zimno. Oczywiscie baterie zostały wymienione na drugi dzien ( szybciej niz minuta).
moze zle przeprowadziles kodowanie kluczyka, ja tez to przerabialem w/g instrukcji i wszystko bylo niby ok ale u mnie istotna rzecza bylo to zeby kluczyk byl w stacyjce i wtedy dzialalo. ja mam 2000r a ty 94 i nie wiem czy inaczej sie koduje kluczyki ale sprobuj jak ja.
probowalem wszystkich instrukcjii jakie sa mozliwe, jedyna opcja jakiej nie próbowałem to to ta w której wycofam kluczyk na zero i wtedy zacznę kodować. obawiam sie ze mogl pasc modul lcm bo przy demontazu czujnika stopu padl bezpiecznik od niego 5A. ( mam problem z dodaniem zdjęc swojego auta)
dziś spróbuję zakodować tak jak ty.
sprobuj, a jezeli chodzi o zdjecia to masz na forum instrukcje jak to sie robi, ja tez na poczatku mialem problem ale trzeba poczytac ze zrozumieniem i wszystko jest proste:)
a moze ty wiesz czy moduł lcm ma cos współnego z tym sterowaniem z pilota, wertujac rozne fora jedni pisza ze tak, drudzy ze nie, najbardziej tego sie obawiam poniewaz, od niego spalil sie bezpiecznik.
siemanko
siemanko