kto co lubi, ja mialem porownanie, jezdzilem 740 m60 manual, a pozniej tez 740 m62 w automacie. Zgodze sie do miasta, ASB jest duzo lepsza, ale w trasie to calkiem inna bajka.
ASB w E38 to nie DSG, czy jakies inne dwusprzeglowki, czuc straty, juz pomijam nawet sam start, ale na 3biegu, roznica jest dosc spora(szczegolnie przy wyprzedzaniu to czuc).
Co wiecej, najnizsze spalanie na trasie w manualu to 8,2l, ta sama trasa, rowniez eko jazda, ale ASB juz spalila ponad 2l wiecej. Natomiast jadac dynamicznej, roznica w spalaniu spada do mniej niz litra na korzysc manuala. Mam goscia ktory jezdzi juz dlugi czas manualem(złotówa), szczedzi kazdego litra paliwa i kiedy nie wsiadalem do niego, spalanie oscylowalo ponizej w granicach 10,4-10,6 i tyle mu faktycznie palila jezdzac po Grodzisku Maz.(miasto ok 30 tys osob), gdzie ja dla porownania jezdzac normalnie, bez szalenstw ponizej 17l ASB nie moglem zejsc.

Daje wg danych tech. dokladnie 0,5s do 100. A przy czasach rzedu 6.9 a 7,5 to jest dosc sporo ;)