dopóki halunnn nie sprowadzi jakie błędy ma na kompie to można tak pisać ze 8 stron jeszcze co to może być , co do świec co do świec zwykły obserwator nie zauważy różnicy między 2 a 4 elektrodowych świecach ,ale wystarczy podjechać na analizator spalin np. na diagnostykę i wtedy wyjdzie że mieszanka jest lepiej spalana co za tym idzie możliwa (z naciskiem na możliwa ,a nie poprawa) osiągów , oszczędzanie katów itp. no i ludzi jadących za tobą :-P
dalej wracając dalej do problemu kolegi
1.woda na cyl = ładowanie ciśnienia do układu wodnego a co za tym dalej idzie wywalanie wody przez korek lub przez najsłabszy punkt np.węża , lub jak to miało miejsce w m60 plastikowy termostat
2.tak samo uważam że nie jest możliwe aby ci padło 7 cewek (chyba że masz pecha ale znowu co to musiał by być za pech żeby tyle cewek padło);)!!
3.możliwe że świece skończyły żywot (ale sie nie spotkałem żeby walło tyle świec , 1 może 2 krótkim czasie użytkowania ale nie 7
Zgadza sie nawet w książce tak pisze że mają być 2 elektrody natomiast nie raz mi się zdarzyło że wykręcałem świece 4 elektrodowe z napisem BMW a więc OE więc pewnie w fabryce kładą z 2ma a później serwis kładzie 4 ale po co i dlaczego to już nie do mnie ,ale żeby nie było ,spotkałem sie że były świece 2 el. ale u kolegi w m60 był na nich napis "iskra" (te świece działały niecałe 4 miechy)po czym były podobne objawy co haluna

Odpowiedz z cytatem