Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Problem z elektronik± - System SOS i ¿ó³ta kontrola od maty poduszki SRS airbag

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Pankracy666
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    by³o - E65 730D
    Sk±d
    P(r)OLAND

Problem z elektronik± - System SOS i ¿ó³ta kontrola od maty poduszki SRS airbag

Witam,

Mam dwa problemy z systemem SOS i kontrolk± od poduszek powietrznych. Nie wiem w czym le¿y problem mam tester INPA ale mimo to i tak nie wiem jak z tym problemem sobie poradziæ :P.

Nie mam pojêcia jak naprawiæ jeden i drugi b³±d. Jestem zielony. Szuka³em w necie i na forum niestety nic.

¯ó³ta kontrolka od airbag - my¶la³em, ¿e co¶ siê wypiê³o pod fotelem lecz nic nie mog³em znale¼æ ( mo¿e ¼le szuka³em ), mo¿liwe, ¿e to mata zajêto¶ci a mo¿e napinacz pasa ... g³upieje. Dodam, ¿e jak INP¡ chcia³em siê po³±czyæ z siedziskiem kierowcy to od razu wywala³ b³±d, ¿e mo¿e byæ uszkodzenie podzespo³u. Mo¿e to ta mata felerna ?

SOS - problem wcze¶niej wystêpowa³ raz na jaki¶ czas aktualnie wywala go non stop po odpaleniu auta. Wcze¶niej przed pod³±czeniem INPA w³a¶nie SOS wyskakiwa³ czasami.

Oto b³êdy INPA i wykaz z auta :

Bêdê wdziêczny za jakie¶ podpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez Pankracy666 ; 22-11-2012 o 09:19

Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    by³o - E65 730D
    Sk±d
    P(r)OLAND
    Z SOS ju¿ sobie poradzi³em wreszcie uda³o mu siê uruchomiæ system bluetooth i przesta³o wywalaæ b³±d SOS. Dodam, ¿e wcze¶niej nie mog³em uruchomiæ bluetooth - nie wiem czemu.

Zostaje problem tej ¿ó³tej kontrolki od maty pasa¿era lub napinacza pasa bezpieczeñstwa ... wie co¶ kto¶ ?

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Odczytaj b³êdy z SIM/SGM oraz SSFA. Wklej tutaj opisy a nie same kody. Jak jest b³±d na matê to montuje siê emulator za 100 z³. I po problemie. No chyba ¿e kto¶ woli pruæ fotel i wymieniaæ matê lub ca³y fotel.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    by³o - E65 730D
    Sk±d
    P(r)OLAND
    A jak siê odczytuje te b³êdy ?

Dobrze, ¿e mnie poinformowa³e¶, ¿e to same kody bez b³êdów bo temat wisi prawie miesi±c i nikt nie nie mówi³.

Znalaz³em wypowied¼, ¿e ¿ó³ty b³±d od poduszki to przerwa w obwodzie jaka¶ kostka nie ³±czy, b³±d w kolorze czerowonym uszkodzenie jakiego¶ elementu. Wychodzi na to, ¿e kostka lub inna g³upota nie ³±czy.

Gdzie szukaæ tej kostki od maty zajêto¶ci kierowcy ?

Niestety nawet nie mogê siê po³±czyæ z fotelem kierowcy widocznie co¶ jest wypiête.
    Ostatnio edytowane przez Pankracy666 ; 12-12-2012 o 15:16

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Pankracy666 Zobacz posta
    Dobrze, ¿e mnie poinformowa³e¶, ¿e to same kody bez b³êdów bo temat wisi prawie miesi±c i nikt nie nie mówi³.

To jak ty do tej pory zczytywales bledy nie wchodzac w pojedyncze sterowniki ?

Przeciez to sa podstawy obslugi INPY.

To co ty przedstawiles to powierzchowne zczytywanie wszystkich sterownikow za jednym razem.

Jezeli widzisz ze jest gdzies blad - laczysz sie z konkretnym sterownikiem i wtedy zczytujesz jeszcze raz bledy i otrzymujesz konkretne informacje.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Nie ma czujnika zajêto¶ci fotela kierowcy. Jest tylko pasa¿era. W fotelu kierowcy jest tylko czujnik zapiêcia pasa.
    Czerwona kontrolka oznacza przerwê w obwodzie, uszkodzenie czego¶, s³aby styk i wiele innych. ¯ó³ta g³ownie od problemów z mat± pasa¿era. Wchodzisz w inpie w dany model. Pojawia siê okno z dwoma tabelami. Po lewej wybierasz grupê sterowników. Po prawej konkretny sterownik do diagnozy. Najpierw wybierz grupê odpowiedzialn± za bezpieczeñstwo a nastêpnie po prawej modu³ w którym s± b³êdy. SIM/SGM to jeden a SSFA to drugi.
    Po po³±czeniu siê z danym sterownikiem naciskasz F4 co oznacza wej¶cie w b³êdy a nastêpnie F1 co wchodzi w odczyt. Wy¶wietli siê okienko z b³êdami w danym sterowniku.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    by³o - E65 730D
    Sk±d
    P(r)OLAND
    Dziêki postaram siê jako¶ z tym walczyæ.

Podobne w±tki

1. [e65] Airbag i idrive, problem.
    Przez przemek_ser w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 29-04-2013, 11:01
  2. Poduszki airbag inpa !
    Przez lukasz7 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 01-03-2012, 13:25
  3. Czy bedzie problem z abs i kontrola trakcji
    Przez technics w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28-04-2011, 21:13
  4. AIRBAG problem.
    Przez skyluke w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-02-2011, 10:40
  5. Problem z Airbag
    Przez kamilp1977 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13-03-2010, 22:45

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów