Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: I T D rozglądamy się!!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    bo nasi mądrzy posłowie wpadli na pomysł że po co inwestować w zakłady, kopalnie,huty i inne instytucje skoro można je sprzedać a kasę ciągnąć z kierowców, i jest to szybka inwestycja i bez zbędnej roboty, tylko zapomnieli że ludzie teraz nie będą mieli gdzie zarobić na te mandaty

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    technics, nie mów tylko że w Polsce tak jest:D
    W innych państwach jest podobnie, może tylko nie miałeś okazji "posmakować":)

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    No zaraz zaraz tylko ze takie auto z aparatem co robi w 3 godziny 500 zdjec "mandatow " napewno nie ma na celu przestrzegania prawa . To jest normalnie maszynka do nabijania kasy . Jak dla mnie jest to niemoralne , a ludzi mozna uczyc pokory na drodze w inny sposob . Ale z tego zyskow juz by nie bylo . Kazda taka akcja w Polskim wykonaniu i chwale Pana ze wyjechalem z tamtad .
    Popieram. Święta prawda w całej Europie śmieją sie z Polskich dróg i fotoradarów co 2 km.Śmieją się z Polskiej paranoi drogowej.

Będziesz Miał W_ _ _ _ _ _ e

Zaawansowany Użytkownik Awatar PawelG
    BMW
    szukam 730D VFR 800FI RC46
    Może i śmieją się z jakosci dróg aczkolwiek zapraszam chociażby do NL - miasta są tak obsiane fotoradarami że tylko tubylcy poczynają sobie lepiej znając ich usytuowanie a i tak masz spore ryzyko wpadniecia na nieoznakowane auto.
    Nikomu nie uśmiecha się jazda 50km/h po teoretycznie trasie miedzynarodowej ale popatrzmy też na mieszkanców - oni też maja prawo do życia.
    Zaniedbań całych dziesiecioleci nie nadrobimy ot tak szczególnie teraz...
    Pozostaje cierpliwość za kółkiem albo gruby portfel.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Juz kiedys to na forum opisalem ale napisze jeszcze raz . Juz teraz nie pamietam o ile procent ale przestrzeganie predkosci poprawilo sie w Szwecji po akcji z radarami ale nie dlatego ze robili 500 zdjec w 3 godziny ale dlatego ze na drogach sa radary ktore robia zdjecia poprawnie jadacym a pozniej sa rozlosowane nagrody dla tych co jada zgodnie z przepisami . A wiec mozna ...
    Juz sam mialem kilka razy przyjemnosc spotkania policjantow na drodze ktorzy rochem reki z gory do dolu dawali mi do zrozumienia ze mam zwolnic . Jakos obylo sie bez mandatu . Kilka lat temu jechalem na pierwsza randke z moja obecna zona . Zakrecony przejechalem na czerwonym swietle . Zatrzymala mnie policja , skonczylo sie na pouczeniu i pelnym zrozumieniu mojej sytuacji i sytuacji na drodze bylo kapletnie pusto . A jednak mozna normalnie zyc jak ludzie jednak nie w Polsce gdzie mandaty to zloty srodek do napychania kieszeni .

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Poczytaj niektóre wypowiedzi w tym temacie. Zrozumiesz, że w Polsce pouczenia nic nie pomogą ;)
    Jeśli ktoś piszę, że jeźdzenie przez teren zabudowany , pasy dla pieszych ponad 100km/h jest niczym złym bo uznał to za odpowiednia prędkośc to nie mam więcej pytań.
    Pojedź sobie np do Francji. Przekroczysz znacznie prędkość to oprócz mandatu dostaniesz jeszcze po gębie i Cię zglebują na ziemię.
    Tak nas to Państwo skubie , a pełno tematów typu " miałem stłuczkę jak wyciągnąć jak najwięcej kasy od ubezpieczyciela" Jeśli mentalność Polaków się nie zmieni , zmiana przepisów i złagodzenie mandatów nic nie pomoże.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Holandia, Francja, Austria...na autostradach jest tak duzo fotoradarów że rozkręcanie się do 200 km/h i hamowanie znów do 130km/h jest zajebiście męczące. Do tego fotoradary mierzące odległości miedzy pojazdami i kupa tajniaków :(
    Nie tylko z siana na miejscu trzeba wyskoczyć, nie ma że kredytowy...jak nie masz to mogą wedle prawa zabrać ci coś z auta a nawet zawinąć samochód na parking. ...za brak kasy na opłacenie mandatu. Nie narzekajcie, bo w Polsce to raj. A jak już chcecie, że panstwo "okrada" to proponuje rozejrzeć się po całości bo nie tylko na tym PRL skubie swoich obywateli.

Początkujący Użytkownik Awatar Peter1200
    BMW
    E38 728iA, Ex: E34 525tds
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Tak nas to Państwo skubie , a pełno tematów typu " miałem stłuczkę jak wyciągnąć jak najwięcej kasy od ubezpieczyciela" Jeśli mentalność Polaków się nie zmieni , zmiana przepisów i złagodzenie mandatów nic nie pomoże.
    Hej
    Na temat mentalności nie dyskutuję bo faktycznie wielu z nas ma "swoje za uszami". Ale z tymi ubezpieczalniami to nie do końca jest tak. Generalnie każdy kto miał stłuczkę wię, że ubezpieczyciel posunie się do każdej granicy, żeby nie wypłacić odszkodowania lub je "przystrzyc" możliwie jak najkrócej. Być może to też jest wyraz naszej mentalności... Mandaty karne i fotoradary nie poprawią sytuacji. Jak zobaczyłem w TV program o nowych środkach kontroli ITD to pomyślałem, że może to i dobrze ale podsumowanie newsa doprowadziło mnie raczej do "porzygu" - "... a budżet państwa zyska xxxxxx PLN rocznego dochodu". Jak była kilka m-cy temu awantura o fotoradary to co było jej powodem? Fakt że nie spłynęła do budżetu zaplanowana kwota! Czyli fakt że zaczeliśmy jeździć bardziej przepisowo (mniej mandatów) mają wszyscy w d....e. Liczy się tylko kasa. Smutne ale prawdziwe.